Trumps onevenwichtige uitspraken zaaien opnieuw twijfel over zijn geestelijke gezondheid. Hoelang kan de VS de nonsens dulden?

Het panel van Morning Joe constateert dat er in de VS op dit moment twee regeringen naar buiten treden. Het zijn aan de ene kant deskundigen van de inlichtingendiensten, zoals de directeuren van FBI, CIA, NSA of DNI, nationale veiligheidsadviseur John Bolton, stafchef John Kelly of ministers als Mattis (Defensie) of Binnenlandse Veiligheid (Nielsen) en aan de andere kant president Trump. Actueel door de geconstateerde Russische inmenging in de campagne voor de tussentijdse verkiezingen van november 2018. Deskundigen constateren het, maar Trump ontkent en zet dat niet om in beleid dat het electorale systeem beschermt. Hij herhaalt in steeds hoger tempo zijn vaste tirades (‘rants‘) tegen de media, het Rusland-onderzoek van speciale aanklager Robert Mueller of zijn eigen regering (Justitieminister Jeff Sessions). Het is ongehoord wat Trump zegt op publieksbijeenkomsten en niet te verklaren uit het beleid of zelfs zijn electorale strategie voor 2018 of 2020.

Trumps onverklaarbare gedrag accentueert opnieuw de twijfel over zijn geestelijke gezondheid. Door stress en de onderzoeken die hem steeds meer in het nauw brengen zou hij zichzelf niet meer in de hand hebben.

Dat verklaart de tirades voor zijn trouwe aanhangers die hem door dik en dun steunen als gehersenspoelde gelovigen in een religie of cult. Maar ze vormen een minderheid van 35%. Aan hen klampt Trump zich vast. En de Republikeinse partij zwijgt, treedt onvoldoende op en ziet dat het samen met Trump richting afgrond gaat.

3 gedachten over “Trumps onevenwichtige uitspraken zaaien opnieuw twijfel over zijn geestelijke gezondheid. Hoelang kan de VS de nonsens dulden?

 1. “Well, we have a bipolar administration,” Axelrod said. “We have a president saying one thing and his administration saying another. It’s important they did what they did. It’s also important for the president to stop undercutting that message and sending signals to Moscow that the back door is going to be open.”
  https://www.rawstory.com/2018/08/cnns-david-axelrod-trump-literally-nero-bipolar-administration-putting-america-jeopardy/

  Like

 2. Als deze minderheid van 35% in november gaat stemmen hoeft Trump zich geen zorgen te maken. De meeste Amerikanen stemmen in het geheel niet. Het is hun te veel moeite en het interesseert hun blijkbaar niet.

  Like

 3. @Raymond
  Het vermoeden bestaat dat omdat Trump zelf niet op de ticket staat zijn hechte achterban minder trouw opkomt dan bij presidentsverkiezingen. Daarbij is het land in rep en roer over het beleid en het gedrag van Trump en beseffen zijn opponenten dat de tussentijdse verkiezingen de laatste kans zijn om hem te stoppen. Dat zijn Democraten, maar ook onafhankelijk kiezers, en gematigde en ouderwets conservatieve Republikeinen.

  Peilingen en kiezersonderzoeken wijzen erop dat als alles normaal verloopt de Republikeinen hun meerderheid in het Huis verliezen. Sommigen denken zelfs dat ze weggevaagd worden. Want 35% blijft hoe dan ook een minderheid. De meerderheid in de Senaat (nu 51-49) is evenmin verzekerd voor de Republikeinen, maar lijkt veiliger hoewel een onberekenbare Trump ook dat in gevaar kan brengen. De onbekende factor is een nieuw feit zoals een oorlog of een verrassing (bijvoorbeeld een moordaanslag) die al die voorspellingen weer door elkaar schudt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.