Trump buigt voor Putin en slaat zijn land en wereld met stomheid

Cenk Uygur analyseert wat president Trump zei op de persconferentie na afloop van zijn ontmoeting in Helsinki met president Putin. Van progressieven tot conservatieven kreeg Trump voor zijn uitspraken forse kritiek, zoals nog nooit tijdens zijn presidentschap. Trump zou de belangen van de VS hebben uitverkocht, gechanteerd worden door het Kremlin en vooral de belangen van de Russische Federatie dienen. De bewijzen stapelen hiervoor stapelen zich in deze persconferentie op. Dit is zelfdestructief gedrag van Trump, zowel wat zijn persoonlijkheid als politieke geloofwaardigheid betreft. Trump leeft in zijn eigen werkelijkheid die steeds minder met die van de VS samenvalt en steeds meer pathologische kenmerken vertoont. Zijn abnormaal beschadigend gedrag beschadigt de belangen van zijn land. Vraag is of herstel nog mogelijk is bij deze president. Daar lijkt het niet op, want Trump lijkt zich steeds meer in te graven in zijn eigen werkelijkheid.

Maar wie stuurt hem weg? De Republikeinse partij adoreert Trump als een cultheld en de Democraten zijn in de minderheid. De afweging of de verwachte Democratische zege in de tussentijdse congresverkiezingen van november 2018 niet te laat komt om deze Trump te stoppen die Amerikaanse belangen uitverkoopt en de wereldorde deconstrueert is nu de vraag die de komende maanden beantwoord moet worden. De klokt tikt.

8 gedachten over “Trump buigt voor Putin en slaat zijn land en wereld met stomheid

 1. Like

 2. Schumer’s ask of the GOP:
  https://www.axios.com/chuck-schumer-russia-putin-trump-congress-7635e5e7-deef-4a0e-a280-c8d23a931776.html

  1. Increase sanctions against Russia.
  2. Demand that the president’s national security team that accompanied him to the Russia summit testify before Congress about what happened.
  3. End all attacks on the Justice Department, the FBI and Special Counsel Robert Mueller. Schumer said it’s also time for Trump to sit down for an interview with Mueller.
  4. Demand that Trump insists the 12 Russians named in last week’s indictment be sent to the U.S. to stand trial.
  5. Push through bipartisan legislation for election security to prevent future election interference.

  Like

 3. Het gedrag van Trump op de persconferentie met Poetin is in de VS al ‘verraad’ genoemd, in Washington is het een enorm schandaal dat almaar groter wordt. Dat zal het onmogelijk maken een ander belangrijk doel van Moskou te verwezenlijken – Trump te helpen het ‘narratief’ te creëren van zijn persoonlijke ‘diplomatieke triomf’ in Helsinki, dat hij met zijn pr-talenten in de VS zou hebben kunnen uitrollen. Dat narratief zou de afkondiging van nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland moeilijker hebben gemaakt en zou het voor Trump politiek onmogelijk hebben gemaakt terug te keren naar een harde confrontatie met Rusland. Het was in Ruslands belang Trump voor te stellen als iemand die via een reguliere vertrouwelijke dialoog met Poetin investeert in een verbetering van de betrekkingen. Trump zou daarmee de enige westerse leider worden, die het onmogelijke had bereikt – constructieve relaties met Poetin.
  https://raamoprusland.nl/dossiers/geopolitiek/1023-2018-07-17-07-16-51

  Like

 4. Is toch prima dat er nu een schandaal ontstaat. De Amerikanen hebben Trump gekozen. Als zij niet tevreden over hem zijn, moeten zij maatregelen nemen.

  Like

 5. Under unrelenting pressure from congressional Republicans, his own advisers and his allies on Fox News, President Trump abruptly reversed course on Tuesday and claimed he had misspoken during a news conference with President Vladimir V. Putin about whether Russia tried to influence the 2016 presidential election.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.