Trump laat mislukken G7 in Canada afschuiven op Trudeau

Trumps economische adviseur Larry Kudlow probeert het mislukken van de G7 in Canada in de schoenen te schuiven van de Canadese premier Justin Trudeau. Kudlow onderbouwt dat met het argument dat Trudeau de waarheid sprak over het gedrag van Trump. Deze framing werkt niet. Is Trudeau die zichzelf redelijk noemt een verrader? Als er een leider is die andere landen zijn binnenlands beleid op wil leggen dan is het president Trump. Niet voor niets is zijn credo ‘America First’. Kudlow maakt er een potje van als hij het slotcommuniqué van de G7 verbindt met de top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore. Hij suggereert dat Trumps positie door Trudeau’s verraad verzwakt is. Het lijkt er echter eerder op door zijn oncollegiaal en onbeheerst optreden Trump zijn positie in Singapore heeft ondermijnd. Kim weet nu dat Trump kwetsbaar is en publicitair geen twee mislukte toppen achter elkaar kan verteren. Zo kan Kim zijn eisen verhogen.

Het grootste misverstand over het tekort van de VS in de handel met andere ontwikkelde landen is dat het door Trump en waterdragers als Kudlow selectief geïnterpreteerd en gepresenteerd wordt. De inkomsten van de VS worden voor meer dan 70% binnen de dienstverlenende sector behaald. Maar Trump verwijst naar de staal- en aluminiumindustrie of zuivelindustrie en laat het internationale belang van Apple, Facebook, Google, Microsoft, AT&T, Amazon, de financiële industrie en de muziek-, film-, en media-industrie met multinationals als de Walt Disney Company, Comcast, 21st Century Fox, CBS, Viacom of Netflix buiten beschouwing. Als die sectoren worden meegeteld zijn de Amerikaanse handelsstromen met Canada en Europese landen min of meer in evenwicht. Vaak zelfs met een surplus voor de VS. Dat is ook logisch omdat als dat niet zo zou zijn dit de internationaal opererende Amerikaanse ondernemingen een brevet van onvermogen zou geven.

8 gedachten over “Trump laat mislukken G7 in Canada afschuiven op Trudeau

 1. Instead, the G6 and other like-minded countries must band together whenever possible to resist protectionism, attempt to bypass Mr Trump by signing trade deals that exclude the US and keep the apparatus of global co-operation as functional as they can for when sanity hopefully returns to the White House. This weekend showed a world in disarray, where America has abdicated its responsibilities. The rest of the globe should draw consequences.
  https://www.ft.com/content/ffd28bae-6cb0-11e8-852d-d8b934ff5ffa

  Like

 2. Like

 3. Trump’s behavior, quite simply, makes him a threat to our national security. (It is hard to decide which is worse — his destruction of America’s alliances or his willingness to be taken in by thugs such as Putin and Kim.) In any event, super-hawks like national security adviser John Bolton and sycophantic Republican senators (e.g., Ted Cruz of Texas, Tom Cotton of Arkansas) who fancy themselves as tough defenders of American freedom will have a lot to answer for as Trump’s international demolition derby takes its toll on America and the free world.
  https://www.washingtonpost.com/blogs/right-turn/wp/2018/06/10/the-fallout-from-trumps-international-temper-tantrum/?utm_term=.b96b08ee8ffc

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.