Conservatieve religie als electoraal wapen van Trump. Ideologische hardliners als Robert Jeffress en Mike Pence volgen in zijn spoor

Het gaat van kwaad tot erger met de regering Trump. Door onderzoeken sterk in de verdediging gedrongen radicaliseert Trump steeds meer en valt hij terug op zijn basis van witte, evangelische mannen. Trump praat zijn basis die ongeveer 40% van het electoraat omvat steeds meer naar de mond. Daarbij vermengt hij politiek en religie. Voormalig Republikeins presidentskandidaat en mormoon Mitt Romney heeft kritiek op dominee Robert Jeffress van de First Baptist Church en Fox News medewerker die door Trump werd uitgenodigd om de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem te zegenen. Jeffress is een controversieel religieus leider die onder meer zegt dat islam en mormonisme ‘culten en “een ketterij uit de hel van de hel” zijn’.

Trump legitimeert om electorale redenen de radicale versie van het Amerikaanse christendom. Met uitsluiting van ‘andersdenkenden’, of dat nou atheïsten, moslims, joden of mormonen zijn en in strijd met een beleid om religieuze en niet-religieuze groepen met elkaar te verbinden. Tel daarbij op de oerconservatieve, katholieke, bekrompen fanatieke vice-president Mike Pence die meent wat hij over religie zegt en afgelopen weekend in een toespraak op Hillsdale College beweerde dat ‘meer Amerikanen in God geloven sinds Trump president is’. The Land of the Free wordt onder invloed van Trump en zijn acolieten steeds intoleranter en verdeelder.

6 gedachten over “Conservatieve religie als electoraal wapen van Trump. Ideologische hardliners als Robert Jeffress en Mike Pence volgen in zijn spoor

 1. Waarom accepteren al die Amerikaanse witte conservatieve christenen de peperdure hoererij van hun president, die ernstig in strijd is met het zevende gebod?

  Like

 2. @André
  Goede vraag. Ze wisselen hun geweten en moraliteit in voor een idee van macht. Vrouwelijke evangelicals nemen overigens meer afstand van Trump dan hun mannelijke evenknieën. Bewijst dat dat vrouwen verstandiger zijn dan mannen?

  Like

 3. Trump is een sluwe rekenaar. Als de 40% van de blanke evangelisten op hem blijven stemmen en de andere 60% grotendeels thuis blijven zoals ze dat bij Hillary Clinton deden dan wint hij in 2020 opnieuw. Volgend jaar wint hij waarschijnlijk de Nobelprijs voor Vrede. Het Congress gaat Trump echt niet wegsturen. Hij geeft ze wat ze willen. Belastingverlaging, geen klimaat toestanden of andere hinderlijke wetgeving. Hij maakt de rijken rijker en dat is precies wat het Congress wenst. De leden ervan zijn zelf voor een groot deel rijk.

  Like

 4. Raymond Horstman: een Nobelprijs voor de Vrede voor oorloghitser Trump zou, na al een reeks dubieuze toekenningen, dan toch echt het definitieve failliet voor de Nobelprijs en wellicht ook van de Vrede betekenen.

  Like

 5. Trump kan tot op zekere hoogte een sluwe rekenaar zijn, maar zijn gebrek aan realisme maakt hem ook tot een politicus met blinde vlekken:
  Donald Trump has an instinct for what his voters want to hear from him, and he knows how to deliver it the way they want it. His weakness is that he thinks everyone else agrees with him and it’s just that the system is rigged and the media is dishonest. He believes the whole country, not just his base, deep down loves him. That’s a very big blind spot.
  https://www.salon.com/2018/05/14/team-trump-plans-to-go-on-war-footing-to-fend-off-impeachment-it-could-backfire-big-time/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.