George Knight

Debat tussen links en rechts

Verwachting is dat de in het nauw gebrachte Trump voor zijn binnenlandse problemen afleiding zoekt in de Syrische oorlog

with 5 comments

Wat nu in Washington gebeurt lijkt de schets voor een spannende politieke thriller. De president ligt al twee jaar onder vuur en weigert zijn belastingopgaven te openbaren, opsporingsdiensten doen een inval bij diens persoonlijke advocaat en nemen documenten in beslag die kunnen dienen als doorslaggevend belastend bewijsmateriaal in de zaak tegen de president en vervolgens zoekt die de afleiding van zijn juridische en politieke problemen in een vlucht vooruit door escalatie te zoeken in een oorlog ver weg. Met als detail dat een van de tegenstanders in betreffende oorlog de Russische Federatie is die in de binnenlandse zaak een medestander van de president is. Een ander detail is dat de nieuwe nationale veiligheidsadviseur die bekend staat als havik zijn reputatie als houwdegen moet bewijzen in het Witte Huis. Een complicatie is dat zoals Phyllis Bennis voor Democracy Now! opmerkt het volgens de grondwet niet de president, maar het congres is dat een ander land de oorlog kan verklaren. Het ziet er niet naar uit dat dat gebeurt. Hoeveel wetten worden er geschonden door de president voordat de president geen president meer is? Angstaanjagende misleiding.

Advertenties

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tegenwoordig verklaart men geen oorlogen meer. Het gaat prima zonder. Bommen en granaten vinden hun weg ook zonder deze juridische formaliteit. Tenminste zo denken militairen er over.

  Raymond Horstman

  11 april 2018 at 08:31

 2. Trump gaat raketten gooien. Poetin gaat ze verdedigen en de Amerikaanse lanceerinstallaties aanpakken. In deze krachtmeting zal blijken wie van de twee militair gezien het sterkst is. En wie het verst wenst te gaan met militaire inzet. Voor Trump is er geen weg meer terug.

  Greet

  11 april 2018 at 12:51

 3. Het goede nieuws is dat Saudi Arabië ook bommen wil gooien in Syrië. Dat belooft wat voor de openingswedstrijd van het wk voetbal dat over 2 maanden geapeeld gaat worden in Rusland. Het gastland treedt dan namelijk in het veld tegen Saudi Arabië. Oud bondscoacjj Michels tilde het voetbal in de jaren 70 van de vorige eeuw naar een hoger plan door voetbal gelijk te stellen aan oorlog. Het gastland beschikt over een uitstekende verdediging en een sterke aanval die vaak raak schiet. Dat wordt dus smullen komende zomer.

  Greet

  13 april 2018 at 11:15

 4. Beste Greet,

  Het omgekeerde is ook mogelijk namelijk dat je oorlog gelijk stelt aan voetbal. Het gaat er nog steeds heftig aan toe maar er vallen niet zo veel doden. Het publiek krijgt wat het wil. Brood en spelen en is weer gelukkig en tevreden. De wereld draait door althans voor de meesten van ons. Laten ons hopen dat het voor een groot deel bluf is en WO III ons bespaart blijft. Het is heel zogrelijk hoe vooral Poetin meent de zaak op de spits te moeten spelen.

  Raymond Horstman

  14 april 2018 at 10:47

 5. Mr. Trump’s condemnation of Bashar al-Assad is both disingenuous and self-serving. His sudden concern over chemical weapons is as contrived as it was last year, when under a similar firestorm of scandal Trump launched strikes into Syria in an operation that did nothing for Syrians but plenty for Mr. Trump, winning him praise from gullible pundits who deemed him “presidential” overnight.
  https://www.theglobeandmail.com/opinion/article-no-trump-isnt-suddenly-concerned-with-assads-war-crimes/

  George Knight

  15 april 2018 at 10:43


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: