Is dit serieus bedoeld of satire? De vraag is lastig te beantwoorden. Wellicht is het dat allebei tegelijk. Het vertrouwen in techbedrijven als Facebook loopt snel terug en in navolging daarvan ook in bedrijven als Google, Amazon en Apple, maar tot KPMGUK lijkt dat besef nog niet doorgedrongen. Of was dat nog niet ten tijde van het ‘Executive Exchanges Event’ in het Londense Science Museum in februari 2018. De techbedrijven hebben hun zaken niet op orde en zijn afgelopen jaren te laat en te weinig opgetreden. KMPGUK claimt bedrijven uit te dagen om zichzelf uit te dagen met als doel het doorvoeren van veranderingen. Vaag genoeg om het in een promotiefilmpje te vatten waaraan niemand zich een buil kan vallen omdat het zo nietszeggend is. Alleen, KPMGUK lukt het ondanks deze vaagheid toch om de plank mis te slaan. Dat geeft niet zozeer te denken over Facebook of Google, maar vooral over de politieke antenne van KPMG dat nieuws promoot dat achterhaald is. KPMGUK haakt aan bij techbedrijven die afgehaakt worden in de politiek en de publieke opinie. Was de mammoettanker van KPMG niet meer te stoppen? Exact de kritiek die bedrijven als Facebook en Google ook krijgen. In hun wereldvreemdheid. Zo opgevat klopt de logica van de onzin die KPMGUK beweert.
De maatschappij en de journalistiek in het bijzonder heeft veel te vrezen van grote technologiebedrijven als Facebook, Amazon en Google, betoogt Franklin Foer in zijn boek ‘Ontzielde wereld’. Op 3 mei is hij in Nederland te gast op het Festival van het Vrije Woord. Villamedia spreekt hem nu alvast.
https://www.villamedia.nl/artikel/journalist-franklin-foer-facebook-is-de-bad-guy
LikeLike
Drie accountants van KPMG hielpen volgens het Openbaar Ministerie (OM) actief mee smeergeldbetalingen door bouwbedrijf Ballast Nedam aan Saoedische en Surinaamse hoogwaardigheidsbekleders te verhullen.
https://accountantweek.nl/artikel/kpmgers-verhulde-smeergeldbetalingen-in-schaduwdossier-
LikeLike