‘Morning Joe’ vreest en waarschuwt dat onberekenbare en in het nauw gebrachte Trump als afleiding een oorlog kan beginnen

Het panel van MSNBC’s nieuwsshow ‘Morning Joe’ maakt zich ernstige zorgen over de geestelijke stabiliteit van president Trump. En tot welke gevolgen die instabiliteit kan leiden. De analyse en waarschuwing is dat Trump in een chaotisch Witte Huis geïsoleerd en in het nauw gedreven (‘cornered’) is geraakt en losgeslagen (‘unmoored’) dreigt te worden. Als het spreekwoordelijke losse kanon op het dek van een slingerend schip dat onherstelbare schade kan aanrichten. Het gevaar is dat Trump als een kat in het nauw een afleiding voor en een uitweg uit zijn benarde situatie zoekt die tot rampzalige gevolgen kan leiden. Speciale aanklager Robert Mueller lijkt in het Rusland-onderzoek ook Trumps zakendeals die het daglicht niet kunnen verdragen, bloot te leggen. De analyse krijgt er meer diepte door omdat Joe Scarborough, Donny Deutsch en Willie Geist Trump persoonlijk kennen en hem kunnen ‘lezen’. Forceert Trump een oorlog met Noord-Korea of Iran? In for a joke?

Advertentie

4 gedachten over “‘Morning Joe’ vreest en waarschuwt dat onberekenbare en in het nauw gebrachte Trump als afleiding een oorlog kan beginnen

 1. @Dieter
  Vroeger was MSNBC het medium van de progressieven of linksliberalen, of eigenlijk nog eerder het medium van de Democratische partij. Die trouwens verre van progressief is, kijk maar naar Hillary Clinton die op kernpunten een tamelijk centristische politiek voorstond en alleen symbolisch wat progressieve randjes aanbracht.

  Het beeld van MSNBC is tegenwoordig minder eenduidig. Het verschilt ook per programma. Joy-Ann Reid of Rachel Maddow zijn linkser dan Joe Scarborough die Republikeins afgevaardigde namens Florida in het Huis was. En Lawrence O’Donnell is weer linkser dan Nicolle Wallace die als directeur communicatie diende in de Bush-regering. In de programma’s van MSNBC worden veel Republikeinen uitgenodigd, meer dan Fox News Democraten uitnodigt. En dat zijn niet alleen gematigde Republikeinen, maar ook neoconservatieve hardliners als Bill Kristol.

  Nou kun je zeggen, ok, maar Fox News kent ook de Trump-kritische programmamaker Shep Smith. Dat is zo, maar hij is binnen het scala van programmamakers van Fox News de uitzondering. Bij Fox News is toch vooral het geluid van de stroming Sean Hannity dominant dat door dik en dun Trump steunt. Zo weinig pluriform is MSNBC niet (meer).

  Like

 2. One source — who is a presidential ally — is worried, really worried. The source says this past week is “different,” that advisers are scared the President is spiraling, lashing out, just out of control. For example: Demanding to hold a public session where he made promises on trade tariffs before his staff was ready, not to mention willing. “This has real economic impact,” says the source, as the Dow dropped 420 points after the President’s news Thursday. “Something is very wrong.
  https://edition.cnn.com/2018/03/02/opinions/trump-the-great-unraveling-opinion-borger/index.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.