Forum voor Democratie krijgt opnieuw kritiek wegens racisme. Nummer 2 in Amsterdam gaat onnozel de fout in. Hoelang nog?

Forum voor Democratie is een partij waarvan kaderleden belang hechten aan verschillen in afkomst en ras. Wat ze hierover zeggen  oogt kleverig en bekrompen. Kleinburgelijk. Nummer 2 in Amsterdam van Forum voor Democratie Yernaz Ramautarsing gaat opnieuw de fout in met zijn opmerkingen. Deze keer over homo’s en IQ. Wie vilein zou zijn zou twijfelen aan het IQ van Ramautarsing zelf. Maar het gaat vooral om de structuur van de partij waarbinnen dit soort meningen gebezigd worden. Zo ontstaat de concurrentiestrijd op radicaal-rechts tussen Forum voor Democratie en PVV. De eerste grossiert in achterhaalde en wetenschappelijk allang weerlegde opinies over ras en de laatste reist naar Moskou om in het gevlei te komen bij het Kremlin. De vraag voor de stomverbaasde observanten is wat merkwaardiger is: het politiek opportunisme van Wilders in de hoop op financiële ondersteuning door het Kremlin of het naïeve racisme van Baudet en kornuiten. Zo heeft radicaal-rechts in Nederland geen vijanden meer nodig omdat het zichzelf politiek geruisloos om zeep helpt.

Foto: schermafbeelding van artikelOpnieuw kritiek op uitspraken Yernaz Ramautarsing’ van AT5, 2 maart 2018.

Advertentie

5 gedachten over “Forum voor Democratie krijgt opnieuw kritiek wegens racisme. Nummer 2 in Amsterdam gaat onnozel de fout in. Hoelang nog?

 1. Reactie op TPO:
  http://politiek.tpo.nl/2018/03/03/d66-vvd-amsterdam-gaan-weer-los-op-yernaz-ramautarsing-forum-democratie/

  Het is vooral Yernaz Ramautarsing die de glazen van Forum voor Democratie ingooit. Daar zijn geen andere partijen voor nodig. Ramautarsing heeft dwaze denkbeelden over ras, homoseksuelen en IQ. Daar waarschuwde de toenmalige commissie van Forum voor Democratie voor die de kandidaten screende. Maar het partijbureau van Forum voor Democratie wilde niet luisteren.

  Nu zit de partij met de gebakken peren van een kandidaat die controversiële uitspraken blijft doen en die de partij vanwege het publicitaire en electorale effect evenmin kan laten vallen. Daar helpt geen afleiding voor om de schuld bij andere partijen neer te leggen. Dat is te opzichtig omdat de verantwoordelijkheid voor de kandidatuur van Ramautarsing geheel en al bij Forum voor Democratie ligt.

  Een politieke partij die zichzelf serieus neemt en goed georganiseerd is had Ramautarsing nooit op nummer 2 in Amsterdam gezet.

  Like

 2. Dat Ramautarsing nog steeds Ayn Rand adoreert en zich niet aan de partijlijn houdt, blijkt uit honderden berichtjes in WhatsApp-groepen die deze krant heeft onderzocht (+). In de groep Polariserende Politici, waarin jongeren van verschillende politieke jongerenorganisaties discussiëren, toont Ramautarsing zich voorstander van de doodstraf, wapenbezit en spreekt hij zich uit tegen vrije seksuele relaties. Daarbij herhaalt hij zijn uitspraken over IQ-verschillen tussen volkeren en brengt hij deze in relatie met huidsleur – al ontkent hij dat deze racistisch zijn.
  https://www.volkskrant.nl/binnenland/forum-voor-democratie-lid-yernaz-ramautarsing-trekt-zich-terug-als-kandidaat-voor-gemeenteraad-amsterdam~a4576914/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.