Mijn afstand tot de partijpolitiek en de huidige generatie politici

Politiek wordt door velen als onwaarachtig ervaren. Door technische middelen zoals hologrammen of tweets wordt de politiek er nog afstandelijker op. De partijpolitiek maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Nog een maand campagne. Nog een maand leuzen, versimpelingen, verdraaiingen en de vermarkting van politici. Ik weet werkelijk niet of ik ga stemmen en als ik ga stemmen welke partij het wordt.

Dat ik het niet weet komt niet door een tekort aan politiek besef of interesse, maar door een teveel eraan. Wat moet ik met partijpolitiek, en krampachtige en onopvallende politici die naar mijn gunst dingen? Tegelijkertijd wil ik niet meedoen aan de retoriek van de stemmingmakers die tegen ‘de politiek’ schoppen. Ik ben voor de politiek. Hoe kan ik een stem voor de politiek uitbrengen, terwijl ik geen vertrouwen heb in de partijpolitiek en de huidige generatie politici? Ik ben nijdig dat partijen me voor het blok zetten met hun onheuse voorstelling.

3 gedachten over “Mijn afstand tot de partijpolitiek en de huidige generatie politici

  1. Ja, mooi! Mijn 10 cent: partijen moeten in deze tijden niet splitsen, maar juist samengaan. Wat te denken van de combi D66 met GroenLinks en de PvdA?

    Like

  2. @Blewbird
    Hoe dan ook lijkt me een duidelijke en logische alliantie van partijen te verkiezen boven een onduidelijke en onlogische keuze. Het moet wel passen. D66, GroenLinks en PvdA die samensmelten valt goed aan de achterbannen te verdedigen. Beter dan de in mijn ogen wollige en geforceerde aliantie in Rotterdam tussen SP, GroenLinks en PvdA met het islamitisch geinspireerde NIDA. Met dat soort allianties maken in mijn ogen partijen de politiek onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. Laat maar samengaan. Als het past.

    Like

  3. Pingback: Op wie moet ik stemmen op 17 maart 2021? Aflevering 2: partijpolitiek – George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.