George Knight

Debat tussen links en rechts

Help! Nederlandse politiek worstelt met zichzelf, ziet Russische dreiging onvoldoende en maakt de democratie niet weerbaar

with 9 comments

Terwijl de Nederlandse politiek worstelt met een minister van Buitenlandse Zaken die in eigen doel schiet publiceerde het Britse 89up.org een rapport over de Russische invloed op het Brexit-referendum. Die was immens. Wanneer wordt het Westen wakker en verenigt het zich tegen de aanval uit de Russische Federatie?

Het is schrijnend om politici te zien worstelen met hun eigen posities, verkiesbaarheid en menselijk tekort, terwijl de problemen die raken aan de bestaanszekerheid en weerbaarheid van de democratie niet doelmatig aangepakt worden. Blokkeer de Russische staatszenders RT en Sputnik en draai Facebook, Twitter en Google hard de duimschroeven aan. Politiek, te beginnen in Den Haag, besef nou eens de urgentie van de dreiging. Stop partijpolitieke spelletjes en de navelstaarderij. Wordt volwassen. Het schouwspel is niet om aan te zien.

Het is een melodrama dat op het eerste gezicht een tragedie lijkt, op het tweede gezicht een komedie, maar uiteindelijk absurd drama lijkt te zijn dat vooral de nutteloosheid van de politiek onderstreept. Waar kunnen Nederlanders hun vertrouwen opzeggen in de volledige huidige politieke klasse, coalitie en oppositie?

Foto: Schermafbeelding van deel artikel89up releases report on Russian influence in the EU referendum’, 10 februari 2018.

Advertenties

9 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. The big takeaway: The intelligence officials all conceded that the Russians will continue to interfere with U.S. elections through the 2018 mid terms and likely beyond.
  https://www.axios.com/everything-you-missed-from-the-world-wide-threats-hearing-today-1518541899-fe4374a3-c6e6-4592-81e8-0cc90e2224ab.html

  George Knight

  13 februari 2018 at 18:38

 2. Men is ziende blind en horende doof. Men wil het gewoon niet weten en na de afgang van Zijlstra zal men nog minder geneigd zijn om de Russische inmenging en dreiging serieus te nemen. Struisvogelpolitiek als je mij vraagt. Het gevaar gaat niet weg door het te negeren.

  Raymond Horstman

  14 februari 2018 at 10:16

 3. @Raymond
  Het is opvallend dat de analyse dat er Russische inmenging is in de nationale politieke systemen breed gedeeld wordt. Door onder meer Britse, Franse, Duitse en Amerikaanse inlichtingendiensten en onafhankelijke deskundigen.

  Maar bizar is vervolgens de reactie op die inmenging. Die is krachteloos en defensief. Precies zoals de onafhankelijk senator Angus King in bovenstaande hoorzitting opmerkt. In de VS negeert om politieke redenen de regering Trump de berichten over de Russische inmenging. En in andere landen is de reactie slap. Ze zetten hun sterke wapens niet in. Zoals een boycot van Russische energie of het stopzetten van het Nord Stream Ii project.

  Ook in Nederland veranderen de weinig concrete waarschuwingen van minister Ollongren in machteloos en vrijblijvend gebazel als de Nederlandse regering weigert krachtig te reageren op de Russische inmenging.

  George Knight

  14 februari 2018 at 10:33

 4. Is er een mogelijkheid om online deze Russische misleidende Brexit berichten uit het onderzoek te bekijken?

  Andrew Voigt

  15 februari 2018 at 11:08

 5. @Andrew Voigt
  ZIe http://89up.org/russia-report

  George Knight

  15 februari 2018 at 11:22

 6. De gevraagde berichten zijn niet terug te vinden.

  Andrew Voigt

  15 februari 2018 at 18:59

 7. DIt is niet het 89up rapport over de Brexit. Men heeft aangekondigd 14 febr j.l het rapport vrij te geven. Maar helaas is het onvindbaar.

  Andrew Voigt

  15 februari 2018 at 21:11

 8. @Andrew
  Ik weet niet precies waarnaar u op zoek bent. Wat 89up.org een ‘report’ noemt zijn de twee artikelen die in The Observer en The Times zijn gepubliceerd.

  Het rapport van 10 januari 2018 van de Amerikaanse Senaat bevat ook een paragraaf over het Verenigd Koninkrijk. Daarom had ik een verwijzing bijgevoegd.

  George Knight

  15 februari 2018 at 23:59


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: