George Knight

Debat tussen links en rechts

Waarom deed Facebook niets aan de Russische informatieoorlog tegen de VS?

with 4 comments

Senator Al Franken maakte het gisteren in een hoorzitting voor de Senaat Facebook’s Vice President Colin Stretch lastig. Ook vertegenwoordigers van Google en Twitter waren aanwezig. Ze worden steeds meer in het defensief gedrongen. Want hoe kan het dat de techbedrijven zoveel signalen van Russische inmenging misten of negeerden? Hebben ze zitten slapen of onderschatten ze de Russische inmenging? Volgens de voormalige FBI agent Clive Watts begon die Russische inmenging in de Amerikaanse publieke opinie al in 2014, zo blijkt uit een bericht op Axios. Tot nu toe beweren de techbedrijven dat dat later gebeurde. De vertegenwoordiger van de Oekraïense regering Dmytro Shymkiv zegt volgens een ander bericht op Axios in een interview met The Financial Times dat de regering van zijn land Facebook en leden van de regering Obama in 2015 waarschuwde voor het ‘agressieve gedrag’ van de Russen om via sociale media desinformatie te verspreiden. Dus al in 2015 was Facebook geïnformeerd over Russische inmenging op sociale media, maar het deed niets in de campagne van 2016. Dat roept vragen op over de macht, de integriteit en het professionalisme van de techbedrijven.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Waarom deed Facebook niet aan de Russische informatieoorlog tegen de VS?” Onduidelijk kop. Deed Facebook niet mee, moet het wellicht zijn? Ik dacht dat het wel meedeed. (?)

  Like

  Paul Delfgaauw

  1 november 2017 at 12:22

 2. @Paul Delfgaauw
  Bedankt, typefout. Er moet staan ‘Waarom deed Facebook niets aan de Russische informatieoorlog tegen de VS’. Inmiddels hersteld.

  Like

  George Knight

  1 november 2017 at 12:26

 3. Als Facebook wel iets gedaan had dan was het misschien wel beschuldigd censuur toe te passen. Je moet z voorzichtig zijn in dit soort zaken.

  Like

  Raymond Horstman

  1 november 2017 at 13:24

 4. Democrats on the House Intelligence Committee released examples of Facebook ads paid for by Russian actors during this afternoon’s hearing with Facebook, Google and Twitter. Ads were displayed in the hearing room to drive home their concern about foreign governments “weaponizing” social media content.
  https://www.axios.com/dems-release-russia-bought-facebook-ads-2505026286.html?

  Like

  George Knight

  1 november 2017 at 21:42


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: