George Knight

Debat tussen links en rechts

Tariq Ramadan door Henda Ayari beschuldigd van verkrachting

with 10 comments

De voormalige salafiste Henda Ayari die feministe is geworden en de scheiding van kerk en staat verdedigt maakte gisteren op haar FB-pagina de naam bekend van de man die ze vorig jaar in haar boek ‘ J’ai choisi d’être libre anoniem beschuldigde van verkrachting en seksuele agressie. Achter het pseudoniem Zoubeyr lijkt nu de Zwitsers-Franse islamist en moslimbroeder Tariq Ramadan schuil te gaan. Haar woordvoerder zegt dat Henda Ayari uit angst er niet over durft te communiceren, aldus een bericht van BFMTV. Islamisten dreigen vaak met geweld en gebruiken dat ook. Haar onthulling komt in het kielzog van de wereldwijde campagne op sociale media die ontstond na de beschuldiging van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein.

Ramadan is in buiten eigen kring niet populair omdat hij de verantwoordelijkheid van de islam altijd afschuift. Hij wil zijn versie van de islam niet naar de moderniteit brengen, maar hooguit de moderniteit naar de islam. Ramadan wijt wat er mis gaat binnen de islam of in de moslimnaties altijd aan externe factoren. Maar hij wil dat nooit herleiden tot de islam zelf. Zodat Ramadan de hervorming van de kern van de islam in lijn met de moderne islamisten -die het modernisme naar de islam willen brengen en niet andersom- blijft blokkeren.

Tariq Ramadan is een handige debater en gebruikt voor zijn aanvallende verdediging een tweetrapsraket. Hij definieert de uitwassen van de islam zoals het terrorisme als niet behorend tot de islam. En hij probeert kritiek op de islam af te leiden door de boodschapper van de kritiek in een kwaad daglicht te stellen. Ramadan heeft in Frankrijk vele vijanden gemaakt en plukt daar nu de wrange vruchten van. Het valt niet te verwachten dat hij na de beschuldiging van verkrachting door Ayari bijval of compassie buiten eigen kring zal krijgen. Zijn rol in het publieke debat is beschadigd en waarschijnlijk uitgespeeld. Islamisten zullen dat vertalen als racisme.

10 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tariq Ramadan: “maar hooguit de moderniteit naar de islam” vs. moderne islamisten: “die het modernisme naar de islam willen brengen”.
  Dan willen ze dus beiden hetzelfde. Of er is iets fout gegaan in je formulering.

  Like

  Manfred

  21 oktober 2017 at 19:09

 2. @Manfred
  Het klopt dat het niet klopt wat ik zeg. Moderne islamisten en Ramadan willen hetzelfde. Als ‘moderne islamisten’ overigens geen tegenspraak in termen is. Ik pas het aan. Bedankt.

  Like

  George Knight

  21 oktober 2017 at 19:48

 3. De islamoloog ontkent de beschuldigingen. Via zijn advocaat Yassine Bouzrou laat hij weten zelf een aanklacht in te dienen wegens smaad. Die aanklacht wordt maandag aan de openbare aanklager van het Franse Rouen doorgegeven.
  https://www.ad.nl/rotterdam/aangifte-verkrachting-tegen-oud-adviseur-rotterdam~ab61024e/

  Like

  George Knight

  22 oktober 2017 at 08:19

 4. French prosecutors are investigating allegations by two women who say they were raped by Tariq Ramadan, a renowned Islamic scholar and Oxford professor.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-41805953

  Like

  George Knight

  31 oktober 2017 at 10:14

 5. Meer beschuldigingen tegen Tariq Ramadan die als leraar Frans en Filosofie 4 minderjarige meisjes (14, en drie tussen 15-18 jaar) verleid en/of manipulatief geïntimideerd zou hebben:
  A Genève, le professeur Tariq Ramadan séduisait ses élèves mineures; D’anciennes élèves du Genevois, qui a enseigné des années au cycle et au collège, révèlent avoir été harcelées et même avoir eu des relations sexuelles avec lui, sous son emprise.
  https://www.tdg.ch/geneve/actu-genevoise/geneve-professeur-tariq-ramadan-seduisait-eleves-mineures/story/25742018

  Like

  George Knight

  4 november 2017 at 23:04

 6. […] van vrouwen en meisjes. Hij ontkent de beschuldigingen maar komt steeds meer in het nauw. Zie hier voor een commentaar van 21 oktober met verwijzing naar […]

  Like

 7. […] Deze 55-jarige Zwitsers-Franse islamoloog zou twee vrouwen verkracht hebben, van wie alleen Henda Ayari zich bekend heeft gemaakt. Kauffmann merkt op dat het voor vrouwen al lastig is om hun recht te […]

  Like

 8. […] Deze 55-jarige Zwitsers-Franse islamoloog zou twee vrouwen verkracht hebben, van wie alleen Henda Ayari zich bekend heeft gemaakt. Kauffmann merkt op dat het voor vrouwen al lastig is om hun recht te […]

  Like

 9. […] of liever gezegd een nieuw zijpad in de al een maand lopende affaire Tariq Ramadan. Hij wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie of verkrachting. Het satirische weekblad Charlie Hebdo -waarvan in januari 2015 een deel van de redactie werd […]

  Like

 10. […] genomen na de aanklacht twee vrouwen verkracht te hebben. De ene is de feministe Henda Ayari (zie hier) die in oktober 2017 Ramadan aanklaagde, de ander noemt zich ‘Christelle’. Ramadan ontkent […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: