Senator Warner noemt in persconferentie over Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen ook Nederland

In een persconferentie gaven vandaag voorzitter Richard Burr (R-NC) en vice-voorzitter Mark Warner (D-VA) van de Senate Intelligence Committee een tussenbalans van het nu al acht maanden durende onderzoek. Ze vertelden dat eruit blijkt dat er bewijs is dat het Kremlin de verkiezingen probeerde te beïnvloeden en daar tot op de dag van vandaag mee doorgaat. Of er sprake was van samenzwering tussen het Kremlin en het toenmalig campagneteam van Trump sluiten ze niet uit, maar wilden ze op dit moment evenmin bevestigen. Dat wordt nader onderzocht. Burr voegde toe dat het er de Russen vooral om te doen was om op alle niveau’s chaos te creëren en ze niet een kandidaat bevoordeelden. Warner noemt (vanaf 10’ 10’’) ook Nederland als hij opmerkt dat de Russische inmenging niet alleen op de VS gericht was, maar ook op Frankrijk, Duitsland en ons land. Op welke Russische inmenging in welke Nederlandse verkiezing hij doelt licht hij niet verder toe.

4 gedachten over “Senator Warner noemt in persconferentie over Russische inmenging in Amerikaanse verkiezingen ook Nederland

 1. Hacken van de verkiezingscampagne van Macron, Russische Facebook advertenties (over puppies, gevaarlijke zwarte vrouwen, protestdemonstraties tegen de dood van Freddie Gray, black lives matter, de slachting in Las Vegas, Mother Jones, ‘Oorlog en vrede’ van Tolstoj) … alles heeft te maken met de manipulaties van het Kremlin die er eerst voor zorgden dat Trump gekozen werd om de chaos in de VS te blijven vergroten … yeah
  Did the Russians ‘Meddle’ Just for Clicks?
  http://therealnews.com/t2/story:20147:Did-the-Russians-%27Meddle%27-Just-for-Clicks%3F

  Like

 2. @Arjan Fernhout
  Dat het Kremlin heeft geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden is door verschillende bronnen vastgesteld. Die beïnvloeding gaat tot op de dag van vandaag door en omvat meer dan het oppervlakkig bespelen van de publieke opinie, maar bestaat uit het inbreken in het politieke systeem zelf.

  In hoeverre president Trump daarin zelf actief meewerkte of dat de Russen dat als het ware buiten hem om deden is nog niet definitief vastgesteld. Wel is de samenwerking van voormalige medewerkers van Trump (Manafort, Flynn, Page) met Russische vertegenwoordigers van het Kremlin of GRU/FSB-medewerkers vastgesteld.

  Dat commentaar van The Real News slaat om verschillende redenen de plank mis. Het maakt een karikatuur van de bevindingen tot nu toe van de Rusland-onderzoeken door Congres en speciale aanklager. En het trekt de verkeerde conclusies uit het Steele-dossier en de onjuiste bewering van senator Burr dat hij ermee tegen een muur aanloopt. Steele heeft afgelopen zomer gesproken met de staf van speciale aanklager Robert Mueller en aangeboden om zich te laten interviewen door de Senate Intelligence Committee. Waarom Burr dit verkeerd voorstelt is een raadsel. Het Steele-dossier dat in januari 2017 in de openbaarheid kwam heeft het achteraf op hoofdpunten bij het rechte eind gehad.

  Vanuit Republikeinse gelederen en het Witte Huis wordt geprobeerd om de Rusland-onderzoeken te blokkeren of in een verkeerd daglicht te stellen. Dat is tegenstrijdig, want als Trump niets te vrezen heeft en ervan overtuigd is dat hij niet verkeerd heeft gehandeld dan zou het logischer zijn als hij medewerking aan de onderzoeken gaf om zijn naam te zuiveren. Maar dat doet hij niet.

  Dat radicaal-rechts en het radicaal-links van The Real News elkaar vinden in het blokkeren van de parlementaire onderzoeken naar de connectie van Trump met het Kremlin of naar de inmenging van het Kremlin zal niemand verbazen die de Amerikaanse politiek volgt. Het is een afleiding voor het onderzoek dat probeert te achterhalen wat er in de campagne van 2016 gebeurd is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.