Baudet krijgt kritiek dat hij verstek laat gaan bij kamerdebat over MH17

Vandaag is er in de Tweede Kamer een plenair debat over ‘het besluit vervolgingsmechanisme MH17’. Wat opviel was dat Thierry Baudet (FvD) verstek liet gaan. Hij was eerder kritisch op het onderzoek naar het neerschieten van de MH17 en ondertekende in januari 2017 een brief aan president Trump. Volgens een bericht in De Telegraaf was dat volgens minister Bert Koenders ‘een aanval op de onafhankelijkheid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie’. Mijn reactie bij het artikelPvdA, D66 en VVD laaiend op MH17-criticaster Thierry Baudet die wegblijft bij debat over de vliegramp’ op DDS:

Het tekent de politiek van Baudet om niet op te komen dagen in debat over MH17. Hit and run, en verder niks. Zulke politiek is geen aanwinst voor Nederland. Men kan zeggen wat men wil van Geert Wilders, maar hij ontloopt het debat niet en durft de confrontatie aan. Baudet niet, zo lijkt het.

Baudet had als Nederlandse politicus die brief aan Donald Trump beter niet ondertekend. Omdat hij hiermee zijn twijfel over de instituties OVV en OM uitspreekt. Dat wringt. Zeker nu Baudet parlementslid is brengt hem dat in een merkwaardige situatie. Wellicht de reden om weg te blijven bij het kamerdebat omdat hij het niet uit kan leggen. Want het roept de vraag op in welke mate Baudet de Nederlandse rechtsstaat onderschrijft.

Baudet zaait twijfel over Baudet.

Foto: Schermafbeelding van deel artikelPvdA, D66 en VVD laaiend op MH17-criticaster Thierry Baudet die wegblijft bij debat over de vliegramp’ van Tim Engelbart op DDS, 6 september 2017.

Advertentie

5 gedachten over “Baudet krijgt kritiek dat hij verstek laat gaan bij kamerdebat over MH17

  1. @dutchguy
    Ik probeer fair te zijn. Ik zie een duidelijk onderscheid in de commentaren op DDS. Die van de scherpslijper, hard core alt-right sympathisant en hoofdredacteur van DDS Michael van der Galien gaan uit van een gesloten wereldbeeld en leiden de feiten af uit zijn mening. Dat zijn commentaren die vanuit woede, verbitterdheid, miskendheid en gebrek aan realiteitszin worden geschreven.

    Maar DDS kent ook commentaren van andere medewerkers die evenwichtiger zijn en in elk geval proberen om volgens journalistieke normen te werken. In tegenstelling tot Van der Galien van wie het lijkt dat zijn hoogste ambitie is om te worden tot een Steve Bannon kloon.

    Zonder dat het sommigen wellicht opvalt probeer ik zonder dat expliciet te benoemen aandacht te besteden aan die onderlinge verschillen – zo men wil: pluriformiteit – binnen DDS. In de stille hoop dat DDS zich op een evenwichtige wijze ontwikkelt en in de toekomst een positieve bijdrage kan gaan leveren aan het journalistieke landschap van Nederland.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.