George Knight

Debat tussen links en rechts

Kremlin laat regisseur Kirill Serebrennikov onder huisarrest plaatsen. Wat zegt dat over de rechtsstaat in Russische Federatie?

with 2 comments

De bekende Russische regisseur en directeur van het Gogol Centrum Kirill Serebrennikov is op 22 augustus door een Moskouse rechtbank onder huisarrest geplaatst. Hij wordt beschuldigd van verduistering, maar dat wordt algemeen gezien als een smoes om hem en andere kunstenaars te beschadigen. Het protest vanuit artistieke kringen tegen wat als een niet functionerende rechtsstaat, intimidatie en willekeur wordt gezien is groot. Het huisarrest van Kirill Serebrennikov leidt tot een trieste balans met een slotrekening die doet denken aan de terreur van Stalin tegen de avant-garde en experimentele kunst. De geschiedenis begint zich in de Russische Federatie te herhalen. Dat is een slecht teken voor de bevolking. Het land glijdt af naar de dictatuur.

Advertenties

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. En intussen zwijgt zoals elk jaar het protest in Rotterdam over het optreden van de Kremlin-getrouwe dirigent Valeri Gergiev en persoonlijke vriend van Putin tijdens het Gergiev Festival 2017 van 14 tot en met 17 september.

  In Nederland wordt kunst als a-politiek gezien als dat zo uitkomt, terwijl in de Russische Federatie kunst als politiek wordt gezien.

  Dat het ook anders kan bewijst een protest tegen de deelname van Gergiev aan het Beethovenfest in Bonn die op 8 september met het Mariinsky Theater Orkest het openingsconcert verzorgt.
  http://www.beethovenfest.de/programm/
  https://www.facebook.com/events/127183064577263/

  George Knight

  24 augustus 2017 at 16:18

 2. On August 23, a Moscow court placed stage director Kirill Serebrennikov under house arrest, as prosecutors prepare a major fraud case against him. This means that he will be unable to travel to Germany, where he was scheduled to direct a new play. Previously, Serebrennikov had planned to travel to the Stuttgart State Opera in late September, to work on a production of Humperdinck’s “Hansel and Gretel” opera. The show’s final rehearsal is set for September 18, with a premiere date on October 22. Despite Serebrennikov’s arrest, the German theater says the opera will proceed as scheduled.
  https://meduza.io/en/feature/2017/08/24/the-stuttgart-state-opera-will-stage-its-next-play-despite-kirill-serebrennikov-s-house-arrest

  George Knight

  25 augustus 2017 at 17:41


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: