Trump in Arizona: krankzinnig, absurd en ‘off-the-rails’. Hoelang nog?

President Donald Trump sprak op dinsdagavond op een campagne-achtige bijeenkomst in Phoenix, Arizona. Wat Trump zei wordt door critici als krankzinnig, absurd en ‘off-the-rails’ gezien. Enig doel is het plezieren van zijn steeds kleiner wordende achterban. Zo duikt Trump steeds dieper in de loopgraven van waaruit hij in het wilde weg schiet met zijn verbale artillerie. Vooral op de media. Dat slaat negatief terug op hemzelf zonder dat hij het in de gaten lijkt te hebben. CNN zet de 57 meest buitensporige uitspraken in een overzicht.

Don Lemon vraagt de voormalige directeur van de Nationale Inlichtingendienst NDI James Clapper naar zijn mening over Trumps optreden. Clapper windt er geen doekjes om, hij vond het ‘eng en verontrustend’ en twijfelt aan Trumps stabiliteit. Ofwel, zijn geestelijke gezondheid. Clapper ziet niet in hoe het land nog 3,5 jaar met deze president verder kan. Hij ziet Trumps presidentschap als een nachtmerrie. Clapper zegt zich in zijn oordeel niet alleen te baseren op de toespraak in Arizona, maar Trump maandenlang met verbazing te hebben gadegeslagen. De president lijdt aan ‘volledige intellectuele, morele en ethische leegte’, zo meent hij.

Advertentie

7 gedachten over “Trump in Arizona: krankzinnig, absurd en ‘off-the-rails’. Hoelang nog?

  1. Instead, Trump spent the first three minutes of his speech — which would drag on for 75 minutes — marveling at his crowd size, claiming that “there aren’t too many people outside protesting,” predicting that the media would not broadcast shots of his “rather incredible” crowd and reminiscing about how he was “center stage, almost from day one, in the debates.”
    https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2017/08/23/as-trump-ranted-and-rambled-in-phoenix-his-crowd-slowly-thinned/?utm_term=.61de23d23d55

    Like

  2. Trump schijnt maar niet te willen snappen dat je meer vliegen vangt met stroop dan met azijn. Al zijn negatieve reacties op de mainstream media slaan als een boemerang terug en leveren hem negatieve pers op. Politici hebben de mainstream media nu eenmaal nodig willen ze de publieke opinie bespelen. Het beeld dat het grote publiek van Trump heeft wordt al lang niet meer door hem zelf bepaald.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.