Richard Engel: bedrog en corruptie door het Putin regime

Met als directe aanleiding de Russisch-Oekraïense oorlog en de bezetting van de Krim door de Russische Federatie besteedt dit blog sinds 2014 veel aandacht aan de Russische Federatie en de machinaties van het in het Kremlin zittende regime. Oppositieleider Alexei Navalny noemde Putins partij Verenigd Rusland in een nog steeds veel geciteerde uitspraak ‘de partij van schurken en dieven’. In zijn verslag noemt NBC-journalist Richard Engel het bedrog en corruptie, graft and corruption. Veelzeggend is dat Putin overweegt om te breken met zijn partij en als ‘onafhankelijke kandidaat’ aan de presidentsverkiezingen van maart 2018 deel te nemen.

Mijn aandacht voor de Russische Federatie komt niet voort uit de haat ertegen, maar juist uit de genegenheid ervoor. De inwoners wordt hun land en rijkdom ontstolen door een boevenbende in het Kremlin. Relativisten zullen daar op antwoorden dat stelen door de top in alle landen gebeurt en van alle tijden is. Dat is zo. Maar in de Russische Federatie heeft het extreme vormen aangenomen. Het is een bewust opgezet systeem dat een volk gijzelt. De mate van diefstal en corruptie vanuit het Kremlin loopt uit de pas met wat in andere landen gebeurt. Een andere reden is dat het Kremlin de Europese veiligheidssituatie bedreigt en de stabiliteit van Europa meer dan wie ook in gevaar brengt. Het is een systeem van zakkenvullen dat een heel volk gijzelt.

5 gedachten over “Richard Engel: bedrog en corruptie door het Putin regime

 1. Na de vele verdachtmakingen zou IK wel eens enig hard bewijs willen zien.
  Roberto

  Like

 2. Zichtbaar?

  Dat zou betekenen dat het in de krant of op het internet heeft gestaan , en dan nog dat het van en betrouwbare bron komt.
  Roberto

  Like

 3. @Roberto
  Ja, dat klopt. Kijk alleen maar eens naar de recente onthulling in de New York Times over het bestaan van een e-mail waarin de Russische regering zegt belastende informatie over Hillary Clinton te hebben en voorstelt om met Team Trump om de tafel te gaan zitten. Wat gebeurde in een vergadering in juni 2016 waar Trump Jr., Jared Kushner en Paul Manafort aanwezig waren. Ze gingen in gesprek met een advocate die gelieerd is aan het Kremlin. Dat is hoogverraad. In elk geval on-Amerikaans om met een vijand samen te spannen.

  Maar het is een journalistieke onthulling. Iemand aanklagen en veroordelen -of wat de president betreft: uit zijn ambt zetten- is een parallell proces dat langzamer gaat en volgens specifieke, juridische procedures loopt. Wat nog eens vertraagd of zelfs geblokkeerd wordt door Republikeinse politici in het congres die door Trump gestuurd worden of door minister van Justitie Sessions.

  Het is daarom onjuist om te concluderen dat iemand die nog niet veroordeeld is, daarom niets fout heeft gedaan ondanks de talloze ‘journalistieke’ aanwijzingen daarvoor. We zitten nu in een tussenfase waarin het bewijs van samenzwering van Team Trump met het Kremlin zich opstapelt en overweldigend is, maar door het minder snel malen van de juridische molens dat bewijs nog niet is gematerialiseerd in een juridische uitspraak. Uit dat laatste kan dus niet geconcludeerd worden dat er niets aan de hand is. Er is rook, en er is vuur.

  Like

 4. Waarschuwing: Anonieme reacties zonder terugverwijzing naar een e-mail adres of website worden zonder aanzien des persoons verwijderd. Ze maken zich niet bekend en onbereikbaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.