Petitie onder voorbehoud: ‘Geen moslims op belangrijke overheidsfuncties’

De petitieGeen moslims op belangrijke overheidsfuncties’ heeft een voorbehoud. Dat maakt Petities.nl: ‘Aantekening van Petities.nl: deze petitie staat ‘onder voorbehoud’ zichtbaar en ondertekenbaar totdat er zekerheid is dat deze publicatie niet strafbaar is op grond van artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht’.  

Het is moeilijk in te zien hoe de petitie niet op te vatten valt als groepsbelediging, en dus een misdrijf in het Nederlandse strafrecht is. De drijvende kracht achter Petities.nl Reinder Rustema heeft er een harde dobber aan. Want het toestaan ervan roept kritiek op en kan zelfs tot vervolging leiden van Petities.nl en weigeren speelt de initiatiefnemer(s) in de kaart die hun verbolgenheid in de publiciteit als troefkaart uitspelen.

Een alternatieve beslissing om de petitie te weigeren zou de slechte kwaliteit ervan kunnen zijn. Wat te denken van de overweging ‘dat belangrijke overheidsfunctionarissen die beslissingen mogen nemen over Nederlandse aangelegenheden niet door moslim-functionarissen zouden mogen worden vervuld.’ Overheidsfunctionarissen die niet door moslim-functionarissen mogen worden vervuld? Het valt niet makkelijk in te zien wat dat betekent. Het lijkt naar een overheid met verschillende, meervoudige persoonlijkheden te verwijzen. Naargelang de stemming van het moment wordt dan de persoonlijkheid van het moment gebruikt.

Als geboren en getogen Zeeuw die zich thuisvoelt in Utrecht voel ik er overigens niets voor om het bestuur en gezag in handen te leggen van ‘een Hollander’. Een groepsbelediging voor alle niet-Hollanders in Nederland.

Foto: Schermafbeelding van deel petitieGeen moslims op belangrijke overheidsfuncties’ op Petities.nl.

8 gedachten over “Petitie onder voorbehoud: ‘Geen moslims op belangrijke overheidsfuncties’

 1. Stel je eens voor dat we het woord moslim vervangen door jood. Het land zou te klein zijn en de petitie zou direct verwijderd worden. Wat is toch het probleem met dit land dat men niet inziet dat de moslims vandaag de dag de zondebokken zijn zoals de joden dat voor de Tweede Wereldoorlog waren.

  Like

 2. Soms denk je dat de xenofobie in Nederland zijn grenzen heeft bereikt. Dan blijkt de wens tot discriminatie van hele bevolkingsgroepen altijd kan worden overtroffen.

  Like

 3. Deze petitie is vrijwel zeker opgezet door de eerste ondertekenaar ervan, ene ‘Roberto la Verita’ die zich al eerder manifesteerde als pro-Kremlin troll in het Oekraïne referendum.
  Ook hier is provocatie het doel.

  ReindeR Rustema zal niets nalaten om Petities.nl in de schijnwerpers te zetten.
  Voorlopig is het adagium: Reuring, reuring, reuring.

  Like

 4. George Knight
  6 juli 2017 at 22:34
  Zelfs dat niet George, ik kon niet meer bij OBA binnen komen op mijn gebruikelijke wijze en kwam binnen
  via Edge en zoeken op jouw naam.
  En dat ik die petitie heb ondertekend heeft als reden dat ik voorstander ben van een direct door het volk gekozen burgemeester,en ben ik daarom een troll?
  Hoe kortzichtig kan rechts toch zijn.
  Roberto

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.