Burgers pakken macht terug van financiële sector: CommonEasy

Echt begrijpen hoe het werkt doe ik niet. Maar de opzet is duidelijk. Een derde weg tussen verzekeren via de financiële sector en niet verzekeren. Het past in het patroon van burgerinitiatieven van de laatste jaren om de macht van de financiële sector (inclusief banken en verzekeringsmaatschappijen) te breken en de macht terug te pakken. Kritiek is dat banken of verzekeraars niet georiënteerd zijn op de burger en goed toezicht door de overheid op de financiële sector ontbreekt, maar ze bijna uitsluitend redeneren vanuit hun marktpositie en winstgevendheid. Uitzonderingen zijn kleinschalige banken die echter onvolledig zijn in de producten die ze aanbieden. Ook zij vullen het gat niet tussen klein en groot. Bankiers en verzekeraars zijn klojo’s en idioten.

De reactie hierop is zelfbewustzijn van burgers over de eigen machtspositie met als gevolg dat de burger zich weer opstelt als burger en niet door overheid of bedrijven weggezet wordt als consument. Een burger praat mee, deelt de macht en beslist over het eigen lot, een consument is een verbruiker die alleen passief af kan nemen wat aangeboden wordt. CommonEasy zegt terug te gaan naar de kern en zet digitale middelen in om dat te bereiken. Hier zijn de details te lezen. Om echt te begrijpen hoe het werkt. Het is een zinvol initiatief. Al is het maar om de bewustwording te vergroten dat burgers niet afhankelijk zijn van banken en verzekeraars.

Advertentie

4 gedachten over “Burgers pakken macht terug van financiële sector: CommonEasy

 1. Hi George,

  Tof dat je ons ontdekt hebt. Vind je het leuk om een keer langs te komen voor een kop koffie? Maken we kennis en vertellen we je onze achtergrond en motivatie.

  Groet,

  Willem

  Like

 2. Soms kan en mag een overheid geen Risico nemen, maar wat doet men dan met de invloed van de criminelen op het openbaar bestuur.
  Roberto

  Like

 3. @Roberto
  Criminelen moeten uiteraard geen invloed hebben op het openbaar bestuur. Alleen, een bepaald type witteboord criminelen in bestuurskamers van banken of bedrijven ontspringt de dans. Niet omdat ze niet in beeld zijn, maar omdat ze essentiële delen van de politiek in hun zak hebben. Dat zou allemaal geen ramp zijn als ze niet hun eigenbelang voor het algemeen belang plaatsten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.