Hypocriet Schröder verwijt Merkel hypocrisie. Duitse partijpolitiek

Oud-kanselier Gerhard Schröder verwijt kanselier Merkel niet zozeer dat ze pro-Amerikaans is, maar dat ze ongeloofwaardig is in in die vermeende pro-Amerikaanse opstelling. Schröder verwijt Merkel hypocriet te zijn. Schröder is zelf verre van pro-Amerikaans en dat is geen toeval. Het is trouwens de vraag of kanselier Angela Merkel sinds het optreden van president Trump niet eerder een pro-EU dan een pro-Amerikaanse koers vaart. Maar omdat SPD-kandidaat Martin Schulz pro-EU is, kan Schröder hem daar uiteraard niet op aanvallen.

Zoals vaak kiest een politicus de aanval om niet zelf aangevallen te worden. Schröder is de hypocriet. Zijn verwijt aan Merkel wordt ingegeven door partijpolitieke overwegingen tijdens een verkiezingscampagne, maar ook door zijn geopolitieke opstelling. De sociaal-democraat Schröder staat op de loonlijst van Gazprom en wordt met Russisch geld gekocht om in Europa de zaak van Gazprom te bepleiten. Onder meer om het Russische gasproject Nord Stream II niet te laten stranden. Bij die pro-Russische positie van Schröder hoort blijkbaar dat hij Merkel verwijt om pro-Amerikaans te zijn. Het is allemaal kinderlijk voorspelbaar wat hij doet.

Schröder maakt hiermee aan het Kremlin duidelijk dat hij zijn dikverdiende dollars waard is. Zo simpel is het. En zo simpel is Schröder. Hij heeft zijn partij, zijn land en de EU verraden. En nu wordt hij uit de mottenballen gehaald om de SPD te helpen. Van een afstand ziet het er weinig overtuigend en deugdelijk uit. Het valt nauwelijks voor te stellen dat Duitsers daarin trappen. Jammer voor Schulz die een betere sidekick verdient.

7 gedachten over “Hypocriet Schröder verwijt Merkel hypocrisie. Duitse partijpolitiek

  1. Politiek is in zichzelf corrupt. Het is een spel van compromissen en tegenstrijdige belangen. Opnieuw de pot verwijt de ketel.. De waarheid heeft hier niets mee te maken. Als je goed kijkt zie dat de meeste politici corrupt zijn. Het grootste schandaal van heden dag is de massale media coverage in Syrie. Het Syrische volk dat systematisch wordt vernietigt door ons ( het westen). Dat is een groter verdriet dan economische geschillen rond Putin. Neem bijvoorbeeld de heirboven aangehaalde Martin Schultz. Dit is een van de argonten die voorop lopen in de leugen en moord politiek naar Syrie. De pot verwijt verwijt de ketel. In dit geval is de pot een groter gevaar dan de ketel.

    Like

  2. @Jeroen
    Politiek is in zichzelf niet corrupt. Het is een manier om de macht te verdelen en te behartigen. De uitvoering ervan kan corrupt zijn, maar hoeft dat niet te zijn. Er zijn voldoende voorbeelden van ethische politiek en ethische politici.

    In de Syrische oorlog worden de meeste slachtoffers gemaakt door het bewind van Assad. De vluchtelingenproblematiek wordt door enkele landen (Russische Federatie, Turkije) gebruikt om de EU onder druk te zetten. Het toppunt van cynische politiek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.