Tim O’Brien en Rachel Maddow: Trump is verbonden met Putin via de georganiseerde criminaliteit en Felix Sater

Rachel Maddow baseert zich voor een analyse over de banden van president Trump met de georganiseerde misdaad en het Kremlin op een artikel van Tim O’Brien van Bloomberg View. Zoals dat heet in de Amerikaanse journalistiek, hij verbindt de puntjes met elkaar zodat een beeld ontstaat. Dat alles tegen de achtergrond van de onderzoeken door speciale aanklager Robert Mueller en congrescommissies die op stoom komen. Ze dringen Trump steeds meer in de verdediging. En verleiden hem tot steeds driestere reacties en tweets die zijn positie beschadigen in een neerwaartse vicieuze cirkel. De Russische maffiabaas Felix Sater speelt een hoofdrol in het verhaal over financiële marktmanipulatie, witwassen en het onroerend goed bedrijf van Trump.

Maar het belangrijkste, laatste puntje wacht nog op onderbouwing. Namelijk de verwijzing naar president Putin. Het is vooralsnog anekdotisch en nog niet met bronnen onderbouwd. O’Brien: ‘they had to take FL’s funds for deals they were doing with Trump because the investment firm was “closer to Putin.”’ Vooralsnog is het de getuigenis van investeerder Jody Kriss die aangeeft dat er een directe link tussen de Trump organisatie en investeringen door Putin in die Trump organisatie bestaat. Reken maar dat aanklager Mueller en zijn team documenten en getuigen vinden om de bewering van Kriss verder te onderbouwen. Trumps dagen zijn geteld.

5 gedachten over “Tim O’Brien en Rachel Maddow: Trump is verbonden met Putin via de georganiseerde criminaliteit en Felix Sater

  1. This is what happens when candidates aren’t fully vetted during their campaigns. We end up with a president like Donald Trump, who admittedly might have won the election anyway, even if he’d spilled the beans about the myriad skeletons in his closet. Trump was somehow capable of surviving daily scandals that would have annihilated any other presidential contenders. Despite an exhausting election season that seemed to last for years, we’re only now, nearly 200 days into his presidency, learning more details about Trump’s duplicity, his ignorance and his dark secrets including, yes, his possible ties to both Russia and organized crime.
    http://www.salon.com/2017/06/23/who-is-felix-sater-meet-the-shady-russian-investor-who-may-be-a-centerpiece-of-the-investigation/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.