Spannende week in Washington met getuigenissen voor de Senaatscommissie Intelligence. Definitief begin van Trumps einde?

Komende week is een spannende week in Washington. Er kunnen heel wat bommen vallen op de regering en het presidentschap Trump. Bombshell is het nieuwe Breaking News. Het gaat om de getuigenis in een openbare hoorzitting van de onlangs door Trump ontslagen FBI-directeur James Comey op donderdag voor de Intelligence  commissie van de Senaat. Hoewel het er nog op hangt of Trump door een zogenaamde executive order dat de status van wet heeft Comey zal verbieden om te getuigen. Maar juridisch lijkt Trump niet sterk te staan voor zo’n verbod aan Comey en politiek zal het Trump verder in problemen brengen. Hoewel dat waarschijnlijk evenzeer geldt voor Comey’s getuigenis dat wel eens het fundament onder het presidentschap van Trump kan wegslaan. Hoewel Comey tegelijkertijd terughoudend zal zijn om het speciale onderzoek van Bob Mueller niet in de wielen te rijden. Daar hebben beide oud FBI-directeuren overleg over gehad.

Op woensdag getuigen NSA-directeur admiraal Mike Rogers en directeur National Intelligence Dan Coats voor deze senaatscommissie. Journalist David Corn van Mother Jones verwacht vooral van Rogers vuurwerk, zoals hij in het MSNBC-programma ‘The Point with Ari Melber’ vertelde aldus een verslag van RawStory: ‘We now know for certain that Vladimir Putin waged political warfare against America’s democracy with the election last year. While that’s going on, Donald Trump is saying, ‘No, it’s not happening.’ It’s like a guy in front of a bank robbery saying, ‘Nothing is going on here.’ He was helping.’ MSNBC-medewerker Steve Clemons zegt informatie te hebben die bevestigt wat Corn zegt, namelijk dat Mike Rogers of Dan Coats een bom zullen laten vallen in hun getuigenis voor de senaatscommissie Intelligence. Een spannende week in Washington.

Advertentie

6 gedachten over “Spannende week in Washington met getuigenissen voor de Senaatscommissie Intelligence. Definitief begin van Trumps einde?

 1. Deze heren hebben een dikke duim waar ze dagelijks aan zuigen en vervolgens lullen ze uit hun nek.
  Oef… dat was ongenuanceerd. Maar wat denkt u hiervan?

  Het is maar wie je wil geloven. Ik geloof in Christus en ook een beetje in Putin. I like the guy.

  Like

 2. @Jeroen
  Megyn Kelly heeft veel kritiek gekregen op het in ogen van velen kritiekloze interview van Putin. Ze had zich beter voor moeten bereiden en scherpere vragen moeten stellen. Nu nam Putin het interview over. Ook speelt Kelly’s overstap van Fox naar MSNBC mee dat velen nog niet goede verteerd hebben. Maar wat ze journalistiek toevoegt is de vraag.

  Maar hoe gek wil het het hebben? Natuurlijk ontkent Putin, zoals hij altijd doet. Totdat hij niet anders kan en uiteindelijk schoorvoetend toegeeft. Zoals hij deed met de invasie door Russische groene mannetje van de Krim. Eerst ontkent Putin, later geeft Putin toe. Zo zal hij over enkele jaren toegeven dat het Kremlin zich actief mengde in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar nu nog even niet. Het interview had achterwege kunnen blijven. Kelly had een betere binnenkomer bij MSNBC verdiend.

  Zie voor verder bewijs van Russische staatsinmenging in de Amerikaanse pesidentsverkiezingen een artikel in The Intercept:
  https://theintercept.com/2017/06/05/top-secret-nsa-report-details-russian-hacking-effort-days-before-2016-election/

  Like

 3. @Jeroen
  Als je de feiten opzij zet voor je geloof, dan maak je jezelf onbereikbaar voor een echt debat. Dan begrijp ik eerlijk gezegd niet wat iemand met zo’n opstelling hier hoopt te vinden. Het begint op obstructie en stalking te lijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.