Incident in Washington: Erdogan exporteert autoritair gedrag naar VS

Een video van het bezoek afgelopen dinsdag van de Turkse president Erdogan aan Washington lijkt te suggereren dat hij bevel geeft aan zijn persoonlijke bewakers om op Koerdische demonstranten bij de Turkse ambassade in te slaan. We weten het niet zeker omdat er geen geluidsopname van is, maar de opeenvolging van gebeurtenissen zoals die uit de beelden volgt wijst op inmenging door Erdogan. Een bevel wordt door hem gegeven en de kloppartij begint. Vreedzame demonstranten worden op Amerikaanse bodem door Turkse overheidsambtenaren in elkaar geslagen. De Turkse ambassadeur in de VS is voor dit incident inmiddels op het matje geroepen. De Turkse regering exporteert haar intolerant gedrag en verkrachting van de rechtsstaat naar andere landen. Nu dus ook naar de VS. Waarom laten andere landen dit autoritaire gedrag van Erdogan in hun land straffeloos passeren?

5 gedachten over “Incident in Washington: Erdogan exporteert autoritair gedrag naar VS

 1. Ik denk dat het een combinatie is van angst en bewondering. Het is de angst van ieder beschaafd mens tegen bruut geweld en bewondering dat de bruut datgene doet wat men zelf ook wel zou willen maar niet durft namelijk er eens flink op los te ranselen.

  Like

 2. De joint statement voorafgaand aan het incident spreekt boekdelen. Ze gaan gezamenlijk ISIS en de PKK in Syrie aanpakken, hun handelsrelatie afstoffen en Turkije bestelt militaire wapens in de VS. Een Turkse ambassadeur het land uitgooien heeft dan geen prioriteit…

  Like

 3. @Gerard Janse
  Tekenend is dat president Trump over de kloppartij door de Turkse entourage van Erdogan zich in het openbaar nog niet heeft uitgelaten. Stel je voor dat zoiets in Nederland was gebeurd. Bij het incident met de Turkse minister in Rotterdam die wilde spreken over het referendum werden preventief de wapens van haar veiligheidsmensen ingenomen. Want zij hebben in een ander land geen bevoegdheid om tegen demonstranten op te treden. Waarom de Amerikaanse politie en veiligheidsdiensten of onvoldoende voorbereid waren op wat komen ging of niet optraden tegen het geweld van de Turkse veiligheidsmensen is de vraag die onbeantwoord blijft.

  Like

 4. Alleen een geperveteerde en zieke geest kan hier bewondering voor hebben. Het zijn gewoon machtspelletjes niet meer en niet minder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.