Trump heeft alleen nog de overhand in de afdeling list en bedrog

Er zijn nog vele raadsels over de precieze relatie van Trump met het Kremlin. Onderzoeken proberen de witte plekken in te vullen, terwijl Trump de onderzoeken probeert te ondermijnen. Door mensen als minister Sally Yates of FBI-directeur James Comey te ontslaan of te weigeren gevraagde documenten aan de onderzoekers te geven. Of ze zelfs maar te antwoorden op hun vragen. Er doen talloze scenario’s de ronde. Dient Trumps organisatie als een schakel in een schema dat door Russische criminelen en het Kremlin wordt gebruikt om via vastgoedtransacties geld in het Westen wit te wassen? De geldstromen over en weer worden onderzocht. Het is het cynisme ten top. De Amerikaanse president faciliteert illegale en criminele activiteiten. Zo gepresenteerd komt de vraag wie de overhand heeft overbodig over. Het valt niet in te zien hoe de chaotisch opererende en van nature ijdele en domme Trump die slecht voorbereid is op het presidentschap waarvan hij nauwelijks begrijpt wat het inhoudt ergens de overhand in zou kunnen hebben. Behalve dan de afdeling list en bedrog.

8 gedachten over “Trump heeft alleen nog de overhand in de afdeling list en bedrog

 1. Wat heeft de Amerikanen bezield om Trump te kiezen? Dit alles kon men toch zien aankomen. Wat is er mis met de blanke middenklasse dat men zoiets idioots doet?

  Like

 2. Het grote bedrog bestaat uit de stille oorlog tegen Rusland. Het vuile spel van een wapenverkoop aan een door en door geperveteerde staat als Saoedi Arabie. Die in Jemen smerig spel spelen. America steunt de Islamitische landen want alles is beter dan Rusland. Dat onder het mom van de gevaarlijke Putin moet worden afgebroken. Alleen al als je kijkt naar de rijke vruchten van de Russchische cultuur van voor 1917. Of kijk naar literatuur als van Dostojevski. Rusland is geen gevaar voor de wereld. De VS met alles wat dat bestuurd, lees geld, dat is het gevaar. Maar wat doe je als je weet dat je buurman onderweg is om jou je strot af te snijden? Dan zet je geen koffie en koekjes klaar. Dan bereid je je voor. Putin is een verdediger en geen agressor als het westen. En kom nu niet weer aan met het verhaal over de veiligstelling van de Krim. Misschien is het beter deze commentaar te verwijderen.
  http://www.fort-russ.com/2017/04/us-forces-preparing-sudden-nuclear.html

  Like

 3. @Jeroen
  Trump en Putin zijn een gevaar voor Europa. Wie dat niet erkent, erkent het gevaar niet van de samenzwering tussen Trump en Putin. Waarbij Trump in een ondergeschikte rol zit en door het Kremlin als middel wordt gebruikt zonder dat hij het zelf echt door lijkt te hebben.

  Wat is ‘veiligstelling van de Krim’? Niet mijn terminologie. Het gaat erom dat de Russische Federatie in 2014 de Krim met militaire middelen bezette en deze actie door 100 landen in de VN met grote meerderheid is afgekeurd. Niet omdat men iets tegen de Russische Federatie of Putin heeft, maar omdat het Kremlin hiermee de uitgangspunten van de internationale rechtsorde omver kegelde.

  Het opende een doos van Pandora van rechtsonzekerheid, chaos en verhoogde spanning. De bezetting heeft het Kremlin overigens niets dan kosten, isolatie en een paria-status gebracht. Nu binnenlands het ‘nationalistisch’ krediet voor Putin is uitgewerkt resten slechts de brokken. Voor de Russische Federatie, Oekraïne en Europa. Het heeft geen enkele partij iets goeds gebracht.

  Like

 4. Is het niet opmerkelijk dat vandaag het platte en fantasieloze circus van het Eurovisie liedjes festival in Kiev plaats heeft? Dat Rusland niet mag meedoen. Kiev was duizend jaar geleden het cenrum van een Christelijk rijk. Als Putin de Krim niet had veiliggesteld (mijn terminologie) dan was Europa en het westen, d.i. US, Israel, verder gegaan haar grenzen te verleggen. Als een enorme geldwolf (geleed als schaap) die alles wil opvreten. Europa met haar centrum in Brussel. Ooit was hier St Willibrord om het kruis te brengen. Nu staat er in Brussel een spuuglelijk afgodsbeeld. Vrouwe Europa met een grote Euro in haar hand. Daar kan niet iets goeds van komen. We hebben Mammon tot onze god gemaakt. Ze staat in het brons in Brussel. En iedereen buigt voor haar. Voor de Euro. Europa, lees Brussel, wil ons doen geloven dat de Euro heilig is. Maar het is een zinkend schip. Vroeg of laat gaat het ten onder. Putin, lees Rusland, heeft een Christelijke ideologie. Christus in plaats van de Euro. Dat is iets anders. En Trump buigt ook voor het geld. Die heeft zijn ziel al lang gelden verkocht. Dat hij samen met Putin een bondje zou hebben is een sprookje dat men ons graag wil doen geloven maar dat verre van waar is. Maar het is tegen dovemans oren. Want alles wat hier wordt geprezen is anti-Putin. Misschien zelfs anti- Christelijk. Hmm…

  Like

 5. @Jeroen
  Het Eurovisiesongfestival is in Oekraïne omdat een vertegenwoordiger van dat land vorig jaar won. Oekraïne is het grootste geheel binnen Europa gelegen land. Dus dat Oekraïne meedoet aan het songfestival is logisch. Het vermoeden bestaat dat de Russische Federatie bewust een vertegenwoordiger afvaardigde van wie het wist dat ze vanwege Oekraïense wetgeving over optreden op de Krim niet toegelaten zou worden in Oekraïne. Provocatie dus. Het is te simpel om dat te vertalen als ‘Rusland mag niet meedoen’.

  Je verdere observaties over de EU laat ik voor wat ze zijn. Ik ben het er hartgrondig mee oneens. Maar het moet me wel van het hart -en dat meen ik niet cynisch of vervelend- dat ik in de verste verte niet begrijp hoe de belangrijkste waarden van het christendom zoals barmhartigheid, rechtvaardigheid of naastenliefde -die historisch mede aan de oorsprong staan van universele waarden die hebben geleid tot de formulering van de universele mensenrechten- worden gerepresenteerd door het regime van Putin dat deze mensenrechten geweld aandoet. Zo beredeneerd stelt de huidige Russische overheid zich wellicht om promotionele redenen kosmetisch christelijk op, maar is dat betekenisloos omdat het haaks staat op de christelijke waarden.

  Wat de relatie van Putin met Trump exact is weten we niet. Dat wordt door verschillende commissies etc onderzocht. Wel weten we dat er allerlei financiële lijntjes lopen van het Kremlin en Russische criminele organisaties naar de Trump Organisatie. Dat is door zoon Eric Trump enkele jaren zelfs met zoveel woorden toegegeven: ‘We have all the funding we need out of Russia’. Reden was dat Trump door zijn vele faillissementen en onbetrouwbaarheid geen leningen van Amerikaanse banken meer kreeg.
  http://www.vanityfair.com/news/2017/05/eric-trump-russia-investment-golf-course

  Je suggestie dat ik anti-christelijk zou zijn is onjuist. Het is in mijn ogen lui denken van je om iemand die religiekritiek heeft gelijk te stellen aan iemand die tegen religie is. Dat kan ik als iemand die voorstander van de constitutie en de grondrechten is ook helemaal niet zijn. Ik ben wel van mening dat voorrechten die in de praktijk christelijke organisaties in Nederland nog steeds hebben onterecht zijn en gelijkgetrokken moeten worden met andere religies en levensovertuigingen. De wet vraagt om een gelijk speelveld voor elke religieuze en levensbeschouwelijke organisatie en de neutrale en actieve garantie daarvan door de overheid. Aan dat laatste ontbreekt het nog steeds. Alleen daar hamer ik op, dus op het afschalen van de christelijke privileges. Maar het christendom en christelijke organisatie hebben gewoon bestaansrecht in Nederland.

  Like

 6. George, dank voor je feedback.
  Een paar kleine puntjes nog:
  1. Idd logisch maar ook opmerkelijk.
  2. Te zeggen dat het provocatie is, is misschien nog simpeler dan te zeggen dat ze zijn uitgesloten.
  3. Gelukkig zijn we het niets eens, anders zou het hier saai worden.
  4. Ik begrijp je problemen met het Christendom die naastenliefde enzo prediken. Het probleem hier is echter niet Christus maar wat de mensen er van maken. Prediken ipv leven. In essentie is het Christendom volmaakt een gift van God in tegenstelling tot andere religies. Die producten zijn van de menselijke geest en van den boze.
  Ja, ik ben lui en simpel in mijn denken.
  Ps ik wil je niet anti-Christelijk noemen maar prikkelde een beetje omdat de persoon achter George een mysterie blijft :).

  Like

 7. @Jeroen
  Nee, laten we het niet saai laten worden. Dat is de dood in de pot.

  Zie over de vermeende provocatie van het Kremlin aangaande het Eurovisiesongfestival de mening van een Oekraïense MP: ‘Did Russia know this? Of course. Did Russia know that Julia Samoilova would fall foul of this law? Of course. In other words, entering her in the contest was a conscious provocation to create a huge political scandal.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-39847422

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.