TYT wijst op Exxon-deal tussen Trump en Putin. Buitenlandse Zaken VS als witwaskantoor

TYT volgt al maandenlang het spoor Exxon – Tillerson – Trump – Rosneft – Putin en nu komt er meer duidelijkheid in. Exxon vraagt om ontheffing (‘waiver’) van de sancties om zaken te doen met de Russen. Tijdens zijn campagne bepleitte Trump herhaaldelijk verzachting van de sancties.

Dit komt op het moment dat Trump steeds meer een koers volgt die als traditioneel-conservatief valt te kenmerken. Geen isolationisme, maar inteventie in de buitenlandse politiek. Geen drooglegging van het moeras in Washington DC, maar ruim baan voor het grote geld van Wall Street dat op alle mogelijke manieren wordt gefaciliteerd. Trump neemt hiermee afscheid van zijn zogenaamde anti-establishment standpunten die hij tijdens de campagne innam.

Maar onveranderd blijft de vermenging van zakelijke en politieke belangen in de Exxon – Rosneft deal. Wie het oog op deze bal houdt en zich niet af laat leiden door schijnbewegingen en afleidingen die een verslechterde relatie tussen de VS en de Russische Federatie moeten suggereren weet dat de zaken achter de schermen gewoon doorgaan. Trump zou beloond zijn met een geheim verhandeld pakket Rosneft-aandelen.

Zo resteert het slechtste van twee werelden. Het algemeen belang van de VS en de Amerikanen wordt ondergeschikt gemaakt aan een zakenelite van Exxon, Goldman Sachs, Trump Org en allerlei Amerikaanse bedrijven die zaken doen met een Russische zakenelite die evenmin de belangen van de Russische Federatie en de inwoners ervan centraal stelt. En in de afleiding om zulke overeenkomsten of schimmige deals aan het gezicht te onttrekken of het karakter ervan te maskeren komt de regering Trump met de meest chaotische en wispelturige maatregelen waarin weinig lijn te ontdekken valt. Begrijpelijk omdat ze secundair zijn aan de belangenbehartiging van Trump en zijn zakenvrienden. De Russische kleptocratie heeft eindelijk een evenknie gevonden. Hoewel de buitenlandse politiek van het Kremlin veel doordachter en consistenter is.

Advertentie

6 gedachten over “TYT wijst op Exxon-deal tussen Trump en Putin. Buitenlandse Zaken VS als witwaskantoor

 1. To this day, many people are puzzled why Trump and many on his campaign spoke so glowingly of Putin and his Hungarian disciple, Viktor Orbán. Many wonder why Viktor Orbán was the first and only European leader to publicly endorse Trump at the start of the campaign. This series has removed the blanket of secrecy, that shrouded “The Budapest Bridge” and the secretive “Merchant of Venom”, Arthur J. Finklestein, who swore to “get Hillary” for his master. We identified many of the players who traversed this bridge, and provided cover for the collusion between the Trump campaign and the Russian secret service. With the backing of “Big Data” moguls like multi billionaire Roger Mercer, and an army of social media trolls, these people not only rigged the 2016 elections but delivered a fatal blow to the American body politics. It is not an exaggeration to say, that until now, they got away with murder.
  http://hungarianfreepress.com/2017/04/14/the-budapest-bridge-hungarys-role-in-the-collusion-between-the-trump-campaign-and-the-russian-secret-service-part-2/

  Like

 2. Rechts ziet de overheid als faciliterend richting bedrijfsleven en niet als handhaver van vervelende regeltjes die het zaken doen belemmeren. Je ziet dit overal. Het enigste wat we in Nederland handhaven zijn steuntrekkers maar die worden dan ook meedogenloos hard aangepakt.

  Like

 3. @Raymond
  Het is in de VS nog erger: het bedrijfsleven heeft de politiek in de zak. Het bedrijfsleven heeft de politiek gekocht. Op enkele uitzonderingen na.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.