Blokkade van onderzoek naar KremlinGate is ondersteunend bewijs voor Trumps betrokkenheid

Soms is de blokkade van een onderzoek ondersteunend bewijs voor schuld. Zoals het neerschieten van de MH17 in juli 2014 waar de Russische regering naar eigen zeggen niets mee te maken heeft. Maar vervolgens hield het niet op zich er politiek en publicitair intensief mee te bemoeien. Het is van tweeën een. Of men heeft er werkelijk niets mee te maken en vreest geen onafhankelijk onderzoek. Of men probeert te verbergen dat men er iets mee te maken heeft omdat men een onafhankelijk onderzoek vreest. Meer smaken zijn er niet.

President Donald Trump wordt op dit moment beschadigd door de beschuldigingen van samenspanning met het Kremlin tijdens de campagne in 2016. Dat speelt op het niveau van spionage, nationale veiligheid en landverraad. Het kan tot Trumps afzetting leiden. De logica zou zijn dat als hij werkelijk niets te verbergen heeft hij een onafhankelijk onderzoek door een speciale commissie juist zou ondersteunen om zijn naam te helpen zuiveren. Maar Trump blokkeert een onafhankelijk onderzoek met behulp van de Republikeinen, zoals voorzitter Devin Nunes van het House Committee on Intelligence. Voormalig adviseur National Veiligheid Mike Flynn zou volgens uitspraken van Juliette Kayyem op CNN overgelopen zijn en gesprekken voeren met de FBI.

Het Witte Huis distantieert zich van Flynn- zo leest Rachel Maddow in National Inquirer– en tracht onderzoek voortijdig te beëindigen. Dat ondersteunt de claim dat Donald Trump en zijn Team iets te verbergen heeft. Daarnaast houdt Trump zijn belastingaangifte geheim. Maar de doofpot dooft niet en het vuur smeult verder.

3 gedachten over “Blokkade van onderzoek naar KremlinGate is ondersteunend bewijs voor Trumps betrokkenheid

  1. Smaak 3: het onafhankelijke onderzoek is niet onafhankelijk. Daarom heeft meewerken geen zin.

    Like

  2. @Pjotr
    Als je de onderzoeken van respectievelijk FBI, Huis of Senaat niet onafhankelijk noemt, dan kun je het geloof in de democratische instituties bij het grof vuil zetten. Vooralsnog krijgt alleen in het door toedoen van voorzitter Devin Nunes ontspoorde onderzoek in het Huis kritiek dat het niet onafhankelijk is omdat het te veel tegen het Witte Huis aanleunt. Juist door de trias politica en het machtsevenwicht tussen uitvoerende en wetgevende macht kennen de nu lopende onderzoeken -op dat van het Huis na- diverse waarborgen van toezicht en controle.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.