Feinstein zinspeelt erop dat Trump ontslag neemt: ‘I think he’s going to get himself out’

De Democratische senator Dianne Feinstein uit Californië is invloedrijk. Als lid van onder meer het Select Committee on Intelligence, het Committee on the Judiciary en het Committee on Rules and Administration wordt ze vertrouwelijk geïnformeerd door de inlichtingendiensten over nationale veiligheid. Op 30 maart houdt het Intelligence Committee een openbare hoorzitting over de Russische inmenging in de verkiezingen.

Feinstein doet een opmerkelijke uitspraak (na 1’43’’) in een geïmproviseerd vraaggesprek op vrijdag met demonstranten op de vraag hoe van Trump af te komen (‘There are so many things [Trump] is doing that are unconstitutional. How are we going to get him out?”). Feinstein: ‘We have a lot of people looking at this. I think he’s going to get himself out… I think that sending his sons to another country to make a financial deal for his company and then have that covered with government expenses. I believe that should not be allowed.’

Feinstein duidt op belangenverstrengeling en zakelijke belangen van Trump die onwettig verknoopt zijn met z’n presidentschap. Over de vertrouwelijke informatie die te maken heeft met KremlinGate -dus de geheime relatie tussen Kremlin en Trump- kan ze in het openbaar geen uitspraken doen. Afgelopen woensdag werd het Judiciary Committee waar Feinstein medevoorzitter van is vertrouwelijk geïnformeerd door FBI-directeur James Comey. De informatie kwam niet naar buiten wat kan duiden op het explosieve karakter ervan.

Feinstein is als doorgewinterd politicus doorgaans voorzichtig in haar uitspraken en praat zelden voor haar beurt. Als ze over Trump zegt dat ze verwacht dat hij binnen enkele maanden zijn ontslag zal nemen (‘ I think he’s going to get himself out’) dan is dat opmerkelijk nieuws. Vraag is of vice-president Mike Pence Trump opvolgt of vanwege KremlinGate ook moet wijken. Feinstein heeft de politieke dood van Trump aangekondigd.

5 gedachten over “Feinstein zinspeelt erop dat Trump ontslag neemt: ‘I think he’s going to get himself out’

 1. Haar opmerking kan ook betekenen dat hij zich volkomen onmogelijk gaat maken bij het Congres, en vooral de Republikeinen, en dus afgezet gaat worden.

  Like

 2. @j de kat
  Het een sluit het ander niet uit. De inschatting van Feinstein is dat Trump aftreedt. Dat zal Trump niet vrijwillig doen, maar alleen als hij tot het besef is gebracht dat zijn positie onmogelijk is geworden. En net als bij president Nixon een afzetting dreigt die onontkoombaar is. Inderdaad zijn het de Republikeinen met hun meerderheid in Huis en Senaat die het in het parlement voor het zeggen hebben. En achter welke opvolger kunnen ze zich verenigen als Pence ook moet sneuvelen vanwege KremlinGate?

  Like

 3. @Blewbird
  Obama is uiteraard van de partij die de verkiezingen heeft verloren. Als het dan toch een Democraat zou moeten zijn, dan zou ik liever Bernie Sanders zien. In tegenstelling tot Obama is hij progressief. En, Sanders is bij de bevolking veel populairder dan Trump. Het hoogst haalbare lijkt me een gematigde Republikein die weer rust brengt in het land. Type John Kasich of Susan Collins.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.