Erdogan is de rede voorbij. Voor onverdraagzaamheid, fanatisme en uitzinnigheid

Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind president Recep Erdogan van Turkije een komische figuur. Als ik hem zie schiet ik in de lach. Een paljas die zich altijd gekrenkt voelt. Net als Donald Trump, Vladimir Putin of Kim Jong-un valt hij moeilijk serieus te nemen. Dit zijn de mannen die spelen dat ze hun land dienen en politicus zijn. Maar in werkelijkheid zijn ze met iets anders bezig. Met hun zakelijke belangen, het wegsluizen van geld, hun privileges, hun politieke positie, het oprekken van de rechtsstaat en het uitschakelen van de oppositie.

Erdogan is lachwekkend en mallotig. Een kwibus die cabotineert. Erdogan is een klucht in zichzelf. Hij is ervoor gemaakt om belachelijk te worden gemaakt. Hij lijkt in zijn gedrag dat aspect van zichzelf alleen nog maar te benadrukken. Zijn bizarre uitspraken onderschrijven dat extra. Erdogan is de beste promotor van het merk Erdogan dat staat voor onverdraagzaamheid, fanatisme en uitzinnigheid. Ik besef goed dat hij Turkije en de Turken schade toebrengt en dat dat verre van grappig is, maar juist om te huilen zo ellendig. Maar in de vorm blijft Erdogan grappig. Hij speelt op het effect. Hij schmiert. In dit filmpje maakt de entourage het af. Een soort communistische volkshal met betaalde partijgangers die worden ingehuurd als beroepsklappers.

Foto: Still uit videofragment ‘President Erdogan: Nederlanders maakten 8000 Bosniërs af‘, 14 maart 2017.

3 gedachten over “Erdogan is de rede voorbij. Voor onverdraagzaamheid, fanatisme en uitzinnigheid

  1. Ik weet niets van de polls in Turkije. Maar Erdogan lijkt me een politicus die in paniek is. Hij maakt uitsluitend binnenslands indruk; daarbuiten wordt hij meer en meer als een gevaar erkend.

    Like

  2. Je beoordeelt politici naar je eigen normen en waarden. Dat doen populisten dus niet. Ze gedragen zich als politieke ondernemers en proberen met behulp van marketing te achterhalen wat goed ligt bij vooral de eigen achterban. Bedenk dat het bij de genoemde personen gaat om populisten in landen die maar gedeeltelijk modern en verdraagzaam zijn. Een flink deel van land en volk is zo achterlijk als het maar kan. Men slikt de propaganda. het gaat er in als Gods woord in een ouderling.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.