Greenwald: FBI en CIA kozen Trumps kant in de presidentsverkiezingen

Journalist Glenn Greenwald -bepaald geen Hillary-supporter- is duidelijk. Kremlin, CIA en FBI kozen de kant van Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Slechts een onafhankelijk onderzoek kan ophelderen wat er precies gebeurd is. Nu komen er telkens lekken naar buiten die de publiciteit een bepaalde kant opsturen, maar geen inzicht geven in wat er gebeurd is. Maar zo’n onafhankelijk onderzoek naar de Russische regering, CIA, FBI en Team Trump wordt door de Republikeinse partij tegengehouden. En de FBI die onderzoek doet naar Trumps contacten met de Russische regering zet daartoe minder mensen in dan het deed in het onderzoek naar de server van Hillary Clinton. Terwijl het bij Trump om zwaardere vergrijpen kan gaan, zoals landverraad en spionage. Dat alles op de dag dat de New Yorkse aanklager Preet Bharara die bekend staat als corruptiebestrijder en in wiens jurisdictie de Trump Tower en Trumps bedrijven vallen met andere aanklagers de laan wordt uitgestuurd door Trump. De Amerikaanse rechtsstaat raakt steeds verder in het nauw door de blokkade van een onderzoek naar alle onregelmatigheden in het Witte Huis. Trump blijft niet binnen de regels van de wet, zoals sommige ‘deskundigen’ naïef geloofden in november 2016. Hij blokkeert elk onderzoek.

8 gedachten over “Greenwald: FBI en CIA kozen Trumps kant in de presidentsverkiezingen

 1. is-ie echt zo kortzichtig? Zo’n doofpot kan niet gesloten blijven. Tenzij Trump er in slaagt van de USA een dictatuur te maken. Dan duurt het misschien 70 jaar.

  Like

 2. @André
  Trump is inderdaad zo kortzichtig. Of dom of incompetent, hoe je het wil noemen. Nee, zo’n doofpot kan niet gesloten blijven, maar kan wel voor lange tijd gesloten blijven. Ik reken op maximaal 2 jaar.

  Like

 3. “Based on this finding, it is our conclusion that the Comey letter, 11 days before the election, was the precipitating event behind Clinton’s loss, despite the letter being effectively retracted less than a week later,” Fay continued. “In such a close election, there may have been dozens of factors whose absence would have reversed the outcome, such as the influence campaign of the Russian government as detailed by U.S. intelligence services. But the sudden change in the political conversation after the Comey letter suggests it was the single, most indispensable factor in the surprise election result.”
  http://www.rawstory.com/2017/03/fbi-director-james-comeys-october-surprise-doomed-hillary-clintons-candidacy-analysis/

  Like

 4. @Maitreya
  Het verklaart niets om te stellen dat de ene corruptie de andere is. Het is nogal een verschil of men in Luxemburg of Oekraïne woont. In het geval van Trump en de relatie met het Kremlin gaat het overigens om veel meer dan corruptie, namelijk samenzwering met een buitenlandse mogendheid. Dat is landverraad. Zoals het ontslag van Preet Bharara verduidelijkt zet de uitvoerende macht de rechterlijke macht dwars om een onafhankelijk onderzoek naar corruptie of landverraad af te kappen. Dat gaat dus om meer dan corruptie alleen.

  Het stuk van chuckmanwords overtuigt me niet. Het is partijpolitiek die vooral de Democratische partij vegen uit de pan geeft en alle beschuldigingen tegen het Kremlin afdoet als ongegrond en een complot. In een opzichtig soort schijnobjectiviteit. Dat is geen journalistieke opstelling die zoekt naar de waarheid, maar een afleiding die de waarheid probeert te verhullen.

  Like

 5. Pingback: Raymond Mens mag in talkshow Op1 van publieke omroep als Koning Eenoog paraderen om boek over Trump te promoten | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.