George Knight

Debat tussen links en rechts

Rachel Maddow: Nieuwe feiten over Russische invloed op platform Republikeinse partij

with 4 comments

Rachel Maddow zet in de uitzending van haar show van 8 maart de laatste ontwikkelingen van KremlinGate op een rijtje. De naam voor de relatie van het toenmalige campagneteam van Donald Trump met het Kremlin en de inmenging van laatstgenoemde in de Amerikaanse presidentsverkiezingen die de opzet hadden om Hillary Clinton te beschadigen. Maddow merkt op dat er steeds meer puzzelstukjes naar buiten komen die aantonen dat er een deal tussen Trump en het Kremlin was. De inlichtingendiensten zitten Trump op de hielen. Maddow baseert zich op een artikel van Politico van 8 maart over de Russisch-Oekraïense Konstantin Kilimnik die tijdens de campagne van 2016 in contact stond met Trumps toenmalige campagnemanager Paul Manafort, maar ook met de Russische geheime dienst. Kilimnik is het directe verband tussen Trump en het Kremlin.

Maddow gaat ook in op de merkwaardige en toentertijd onverklaarbare afzwakking van een harde lijn aanpak van de Russische Federatie op initiatief van Trump in het partijplatform op de Republikeinse conventie van Cleveland in juli 2016. Door Trump en Manafort werd toentertijd ontkend dat die afzwakking een initiatief van Trump was. Een verklaring voor de deal tussen Trump en het Kremlin gaf de voormalige medewerker van  de Britse geheime dienst Christopher Steele in zijn rapport dat in januari 2017 door BuzzFeed werd gepubliceerd. De afzwakking van het partijstandpunt over Rusland zou Trumps tegenprestatie zijn voor de beschadiging van Hillary Clinton via WikiLeaks door het Kremlin. De nieuwe feiten vergroten opnieuw de aannemelijkheid van een scenario dat duidt op samenzwering tussen Kremlin en Trump en hiermee nog waarschijnlijker wordt.

Foto: Schermafbeelding van deel rapport (p. 8) van Christopher Steele over de relatie Kremlin – Trump.

Advertenties

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Roger Stone, a Donald Trump confidante and longtime Republican dirty trickster, communicated privately with a Russian hacking group identified by U.S. intelligence officials as the culprit in the theft of emails related to the Democratic presidential campaign.
  http://www.rawstory.com/2017/03/fbi-has-records-of-trump-trickster-roger-stone-communicating-with-russians-behind-dnc-hacks-report/

  George Knight

  9 maart 2017 at 14:30

 2. Swalwell Launches Pages Diagraming Trump’s Ties to Russia
  http://www.rollcall.com/news/politics/swalwell-launches-site-about-trumps-ties-to-russia

  George Knight

  9 maart 2017 at 17:38

 3. George Knight

  9 maart 2017 at 17:59

 4. Samenzwering is een lelijk woord. Het bewijs is en blijft uiterst dun. Waarom zou Trump Rusland nodig moeten hebben. Hij is gewoon mee gesurft op een Republikeinse vloedgolf.

  Raymond Horstman

  9 maart 2017 at 19:03


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: