George Knight

Debat tussen links en rechts

‘Morning Joe’ bevestigt het beeld: Trump Goes Nuts. Een land in crisis

with 10 comments

Washington Goes Nuts volgens een hoofdredactioneel van de WSJ. Joe Scarborough verwijst ernaar in Morning Joe dat een goed overzicht van recente ontwikkelingen geeft. Het definitieve oordeel lijkt geveld: de regering Trump is gek geworden. Er is geen ontkomen is. Deze beeldvorming valt nauwelijks nog weg te poetsen door afleidingen. Het zijn trouwens exact de afleidingen die door de twitterende Trump de wereld in worden geslingerd die voor de grootste problemen zorgen. Ze zijn bedoeld om de focus van het onderzoek van de contacten van Trumps team met het Kremlin weg te nemen. Maar de lekken blijven komen. Trump heeft de media, de inlichtingendiensten, president Obama en wat er aan verstand nog over is in de Republikeinse partij tegen zich in het harnas gejaagd. Trump wil de gevestigde macht naar zijn hand zetten, maar doet dat zo onhandig, incompetent en tegenstrijdig dat hij alleen maar weerstand oproept. De grens is bereikt omdat Trump de instituties aanvalt. Het is van tweeën een: of Trump of de Amerikaanse democratie overleeft het.

Advertenties

10 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. George Knight

  6 maart 2017 at 16:40

 2. President Donald Trump does not accept an assertion from FBI Director James Comey that former President Barack Obama did not order an illegal wiretap of Trump Tower during last year’s presidential campaign, a White House spokeswoman said Monday.
  http://www.politico.com/story/2017/03/trump-obama-wiretap-james-comey-235709

  George Knight

  6 maart 2017 at 16:58

 3. In perhaps the most bizarre public statements from any American president, Trump claimed that Obama had violated the law, “This is Nixon/Watergate. Bad (or sick) guy!” then added for good measure the accusation of “McCarthyism” perpetrated by his predecessor. The irony of Donald Trump—whose mentor was Roy Cohn, the notorious attorney who served as McCarthyism’s public face in the 1950s—making such a claim was not lost on many observers.
  http://observer.com/2017/03/kremlingate-donald-trump-russia-white-house-bugged/

  George Knight

  6 maart 2017 at 18:54

 4. The White House has admitted that Donald Trump does not know what type of surveillance he is alleging he was put under by Barack Obama, despite a tweet on Saturday explicitly saying his phone was tapped.
  https://www.theguardian.com/us-news/2017/mar/06/white-house-trump-surveillance-wiretap-sean-spicer

  George Knight

  6 maart 2017 at 22:01

 5. The Morning Joe team has enjoyed special access to Donald Trump and often served as cheerleaders on his behalf. Now they, too, are “scared” by Trump’s presidency.
  http://shareblue.com/morning-joe-team-reverses-course-joins-majority-of-americans-in-fearing-trump-presidency/

  George Knight

  6 maart 2017 at 22:10

 6. MSNBC’s Mika Brzezinksi appeared to choke up Monday as she called President Trump’s unsubstantiated wiretapping charge against former president Barack Obama “not funny” and empathized with voters who might feel distressed by Trump’s antics.
  https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/03/06/mockery-of-mika-brzezinskis-emotional-message-proves-her-point/?utm_term=.1446c4bb989e

  George Knight

  7 maart 2017 at 10:13

 7. George Knight

  7 maart 2017 at 11:10

 8. Voorlopig hebben de Republikeinen hem nog nodig om hun ingrijpende plannen er door te krijgen. Het is echter een hoogst ongemakkelijk bondgenootschap. Trump heeft zich opgedrongen op een tijdstip dat de Republikeinen zelf geen geloofwaardige kandidaat konden vinden voor het presidentschap. De dreiging van Trump om desnoods als onafhankelijk kandidaat door te gaan trok de Republikeinen over de streep. Dan zou Hillary Clinton mogelijk gewonnen hebben net als Bill Clinton destijds in 1992. Dit wilden ze in geen geval laten gebeuren.

  Raymond Horstman

  7 maart 2017 at 11:18

 9. @Raymond
  Ik betwijfel of het nog om partijpolitiek gaat. Hoewel inderdaad de meeste Republikeinen dat denken. Daarom blokkeren ze een onafhankelijk onderzoek. Maar het gaat om het voortbestaan van de Amerikaanse democratie.

  Bovenstaande tweet van John Schindler suggereert dat er bovenop een samenzwering Trump-Kremlin een doofpot is en nu een doofpot om de doofpot in te stoppen. We zullen het over enkele jaren allemaal uitgebreid lezen in historische en journalistieke studies, maar nu zitten we er met ons neus middenin zonder veel te kunnen zien.

  Achter de schermen wordt het hard gespeeld, zo lijkt het. Trump en Bannon vechten op dit moment voor hun politieke leven, en zetten chantage, intimidatie en spionage in. Wat de strekking van de doofpot des te groter maakt. En de kans dat het aan de oppervlakte komt. Een doofpot van de doofpot waarbij Trump en Bannon notabene hulp van het Kremlin krijgen. Terwijl de Amerikaanse inlichtingendiensten aan de andere kant tegenover Trump staan.

  Het is allemaal uiterst onregelmatig en merkwaardig. Dit moet niet te lang meer gaan duren. Want de kat Trump in het nauw kan rare sprongen maken.

  George Knight

  7 maart 2017 at 11:28

 10. George Knight

  7 maart 2017 at 17:02


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: