George Knight

Debat tussen links en rechts

Brits antwoord op Russische bezetting van de Krim: antwoord moet van Oekraïne komen

with 2 comments

Het is drie jaar geleden dat troepen van de Russische Federatie de Krim bezetten. Het is onrechtmatig en werd in resolutie 68/262 in de Algemene Vergadering van de VN met grote meerderheid veroordeeld. Wat te doen? Hoe de bezetters weer weg te krijgen? Zoals de journalist opmerkt is er geen platform waar de kwestie Krim besproken wordt. De Krim valt buiten het Minsk akkoord. De Britse VN-ambassadeur Matthew Rycroft toont zijn goede wil en spreekt in algemeenheden. Welke gevolgen voor de praktische politiek de Britse regering verbindt aan de Britse handtekening onder het Boedapaster Memorandum zegt Rycroft echter niet. Samen met de VS en de Russische Federatie garandeerden de Britten in 1994 soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne. Alledrie hebben ze dit land bedrogen. Russen door de Krim te bezetten en beide westerse landen door vervolgens op de handen te zitten. Rycroft zegt botweg dat het initiatief van Oekraïne moet komen.

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. The prescription for taming Ukraine’s oligarchs that we propose may seem radical. But it is nothing new. Even in early-modern Europe, emerging states tamed grasping nobles and corrupt mercantilists by attacking their economic privileges, hiring competent administrators, and, when necessary, employing a bit of coercion. Doing this in Ukraine would be difficult, but certainly not impossible. It is up to the people of Ukraine to make the first step.
  http://euromaidanpress.com/2017/02/28/four-steps-to-ukraines-freedom-or-a-plan-for-taming-ukraines-oligarchs/

  Like

  George Knight

  28 februari 2017 at 21:34

 2. Dat is het lot van kleine landen die geen machtige bondgenoot(schap) hebben. Daarom is de NATO zo belangrijk voor ons. Daar moeten wij ons op richten en zien dat de garanties van de NATO door de Russen serieus worden genomen.

  Like

  Raymond Horstman

  1 maart 2017 at 11:48


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: