George Knight

Debat tussen links en rechts

Trump kan door incompetentie presidentschap niet aan. Hoe straalt dat af op Europese rechts-extremisten?

with 6 comments

Donald Trump is zeer incompetent. Niet alleen als president, maar ook als projectontwikkelaar en als mens. Zijn incompetentie als president springt in het oog vanwege het risico voor de nationale veiligheid. Een incompetente en onvolwassen president kan tot rampen leiden. Daar maken velen zich zorgen over. Een afzetting (impeachment) wordt op z’n vroegst voorzien na de midterm verkiezingen van november 2018 als de Democraten genoeg winst kunnen boeken om een afzettingsprocedure te beginnen. Het is de vraag of de VS het zich kunnen veroorloven zolang te wachten. Trump is drie weken president en de chaos, het gebrek aan leiding en de wereldvreemdheid zijn immens. Met een risico voor niet alleen de VS, maar de hele wereld.

Hoe snel dat beeld van chaos en incompetentie in het Witte Huis tot het grote publiek doordringt is moeilijk te voorspellen. Trump en zijn team proberen de media verdacht te maken en zo de kritiek waar ze verslag van doen te ontkrachten. Dat levert een vertragend effect op. Maar de slechte berichten blijven zich opstapelen.

In een artikel voor Politico schetst Naomi O’Leary de inspanningen van conservatieve supporters van Geert Wilders om een ontmoeting van hem met Trump te arrangeren. Nu nog lijken Europese rechts-extremistische kringen zich om electorale redenen gretig met hem te willen associeren. Maar als voor het electoraat duidelijk wordt dat Trump niet bij machte is om leiding aan zijn land te geven en er een chaos van maakt kan dat snel afgelopen zijn. Dan blijkt dat Trumps kwaliteiten zijn gelegen in het neersabelen en kritiseren, niet in het verbinden, opbouwen en versterken van de samenleving. Dat laatste is een noodzakelijke voorwaarde voor een politiek leider. Omdat de Europese rechts-extremisten exact hetzelfde handelen, straalt de ontmaskering van Trump negatief op hen af. De hoop die Trumps volgelingen hebben dat na ‘de acht nachtmerrieachtige jaren’ van Obama hun moment komt kan snel vervlogen zijn. Als Geert Wilders wil scoren door zijn associatie met Trump dan moet hij opschieten. Voordat de associatie met Donald Trump op iedereen negatief afstraalt.

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. George Knight

  14 februari 2017 at 12:41

 2. President Vladimir Putin’s spokesman Dmitry Peskov refused to comment on Flynn’s resignation, saying that “it’s none of our business.” Asked if Moscow still hopes that relations with the U.S. are going to improve, he said it is “too early to say” since “Trump’s team has not been shaped yet.”
  https://apnews.com/e225aaea0ff540d883e5f6e5fd62c43f

  George Knight

  14 februari 2017 at 13:00

 3. Schiff also questioned whether Flynn’s conversations with Russian officials, which could have violated a law pertaining to private citizens negotiating on behalf of the federal government, came at the behest of Trump.
  http://www.rollcall.com/news/politics/democrats-want-probe-of-unfit-flynns-russia-ties

  George Knight

  14 februari 2017 at 14:34

 4. George Knight

  14 februari 2017 at 17:44

 5. Met elke stap die Donald Trump zet, brengt hij zijn presidentschap verder in de problemen. Trump, nog geen vier weken president, kan geen kant meer op. Het gedwongen vertrek van Nationale Veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft voor tweespalt in zijn eigen Republikeinse Partij gezorgd, en een machtsstrijd in het Witte Huis. De Senaat begint mogelijk met een onderzoek naar de banden tussen de regering-Trump en Rusland, waarbij Flynn wellicht onder ede gehoord zal worden.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/14/burgeroorlog-breekt-uit-in-team-trump-6699635-a1546053

  George Knight

  14 februari 2017 at 22:59

 6. George Knight

  26 februari 2017 at 17:08


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: