George Knight

Debat tussen links en rechts

Trump praat Putin goed en volgt anti-VS retoriek. America First?

with 7 comments

President Trump antwoordt Bill O’Reilly op zijn opmerking dat Putin een moordenaar is: ‘There are a lot of killers. We’ve got a lot of killers. What do you think—our country’s so innocent?’. Dit is het laatste wat een president van de VS moet zeggen. Dit komt neer op ‘America Last’. Begrijpen trotse Amerikanen die hun land als exceptioneel zien deze gelijkschakeling van hun land met een autoritair land dat afglijdt naar de dictatuur?

Trump herhaalt de retoriek en afleiding die landen als China en de Russische Federatie gebruiken om hun gebrek aan democratie weg te poetsen door relativering. Maar het is appels met peren vergelijken. De VS worden niet gerund door gangsters en oorlogsmisdadigers. In elk geval was dat tot twee weken terug het geval. Nee, Trump is niet gek, maar gewoon dom. Nee, Trump is niet slim, maar gewoon naïef. Nee, Trump is niet voorbereid, maar gewoon onnozel en onbetrouwbaar. Wanneer dringt dit tot de Republikeinse partij door?

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. George Knight

  5 februari 2017 at 14:39

 2. George Knight

  5 februari 2017 at 18:06

 3. House Democratic leader Nancy Pelosi urged the FBI to probe President Trump’s finances and personal ties to find out if the Russian government is blackmailing him.
  http://www.politico.eu/article/pelosi-calls-for-probe-of-possible-russian-blackmail-of-trump/

  George Knight

  5 februari 2017 at 18:09

 4. De massaslachtingen in Vietnam en Irak, om maar eens een greep uit de hoeveelheid oorlogen die zijn gevoerd door de VS zijn pure oorlogsmisdaden op zich maar ook nog eens de wijze waar op zijn misdadig, agent orange in Vietnam en fosforbommen op Fallujah. Ja, de VS wordt gerund door oorlogsmisdadigers die helaas nooit berecht werden voor hun misdaden. Voor de duidelijkheid, ik ben geen Trump of Putin aanhanger.

  gerard janse (@gejanse)

  5 februari 2017 at 22:03

 5. @gerardjanse
  Alles is relatief. Grote landen denken dat ze in hun buitenlandse politiek alles kunnen maken (China=Tibet; Rusland=Krim, Afghanistan; VS=Irak) en vaak komen ze er nog ongestraft mee weg ook. De geschiedenis kent tallozen voorbeelden van landen die andere landen bezetten en als wingewest zien.

  In bovenstaand commentaar gaat het om iets anders. Namelijk de binnenlandse politiek en het binnenlandse gebrek aan democratie. De stand van de mensenrechten, persvrijheid en grondrechten in de VS staat onder Trump onder druk, maar de democratische instituties zijn er nog stukken sterker dan in China of de Russische Federatie. Kijk bijvoorbeeld naar de pers- en internetvrijheid die in beide laatstgenoemde landen zo goed als ontbreekt en in de VS levendig is.

  Ja, Putin is een moordenaar. In het binnenland -nog in afgelopen week de vergiftiging van Vladimir Kara-Murza Jr- en in Oost-Oekraïne of op de Krim waar de Tataarse minderheid met harde hand wordt onderdrukt. Het is ongepast van Trump om dat op dezelfde lijn te stellen met wat er in de VS gebeurt. Ja, daar is veel racistisch politiegeweld tegen Afro-Amerikanen, maar dat is geen geweld dat van hogerhand wordt ‘besteld’. Daar ging het in de vergelijking om.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-38844292

  George Knight

  5 februari 2017 at 22:54

 6. Deze toelichting op het stuk is verhelderend. Ik ben et er mee eens.

  gerard janse (@gejanse)

  6 februari 2017 at 08:19

 7. George Knight

  7 februari 2017 at 11:05


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: