Donald J. Trump beëdigd als 45ste president van de VS. Zucht ….

Het is een feit. Donald J. Trump is beëdigd als de 45ste president van de VS. Voor zolang het duurt. Een als filosofisch aangekondigde toespraak was revanchistisch, onwaarachtig en plat. Trump is een handige jongen, maar niet meer dan dat. Hij heeft zijn zaakjes niet op orde. De transitie is een chaos. Vele functies zijn nog niet ingevuld. Trumps vooruitzichten zijn slecht. Hij zit klem. Niet alleen in de greep van zijn sponsors. Want de inlichtingendiensten en de Senaat zijn een onderzoek begonnen naar de relatie met het Kremlin. Veel duidt op beïnvloeding vanuit Moskou die opgevat kan worden als landverraad. Dat eerste onderzoek kan door de nieuwe president eigenhandig in de doofpot gestopt worden, dat laatste niet. Dat tikt genadeloos door.

In analyses wordt gewezen op de relatie tussen de twee handige jongens Putin en Trump die meester in de tactiek zijn, maar strategische brekebenen. Dat wil zeggen dat de toekomst van hun land bij hen niet in goede handen is. Ze vreten het algemeen belang uit ten koste van hun eigenbelang. Ze weigeren er rekenschap over af willen leggen door het weg te praten met bravoure en een vlucht in nooit in te lossen vergezichten. Trump heeft het Kremlin in verlegenheid gebracht door het beginsel van Maskirovka te onthullen. Manipulatie moet verborgen blijven. De binnen- en buitenlandse tegenkrachten van Trump staan op scherp en wapenen zich. Ze wachten hun kans af om hem te dumpen. Dat wordt 2018. Trump is niet gekwalificeerd om president van de VS te zijn. De tragiek is dat hij door het falen van zijn tegenstrevers de kans heeft kunnen grijpen. Een corrupt systeem is vandaag bevestigd. Dat failliet is. Een dag om te huilen. Niet om Trump, maar om het systeem.

13 gedachten over “Donald J. Trump beëdigd als 45ste president van de VS. Zucht ….

 1. Voorlopig ben ik toch blij dat het niet Hillary is geworden, de marionet van de neocons met hun wereld veroverings plannen.
  Ook lijkt Trump de bezwaren van globalisatie te zien, het gevaar van NATO, en geen behoefte te hebben aan ruzie, of veel erger, met Rusland.
  Ook lijkt hij de EU niet te steunen.
  Maar het blijft afwachten.
  Z’n eind kreten doen me denken aan ‘dictatuur van het proletariaat’, we weten waar dat op uitliep.

  Like

 2. @trump753
  Nee, Hillary was ook niet best. En wat erger is, de Democratische partij zit nog steeds in ontkenning en probeert gewoon verder te gaan op de oude voet. Dus de establishment-Democraten geven als antwoord op de establishment-Trump meer van hetzelfde.

  Trump is op vele manieren slecht voorbereid op zijn functie. Dat geeft te denken. Hij zegt een doener te zijn. Zonder na te denken. Een tacticus zonder strategie. Een tegenstelling met Obama van wie het beeld zich vormt dat hij een denker was zonder te doen.

  Het wordt spannend binnen de Republikeinse partij hoewel ruimte Trump gegund wordt als hij te ver afwijkt van wat binnen de partij verstandig en betamelijk wordt geacht. Het is ook de vraag of Trump werkelijk het establishment gaat aanpakken. Zijn benoemingen van Goldman Sachs bankiers, generaals en multimiljonairs wijzen eerder op het omarmen van het establishment. Dus een groot deel van de ‘deplorables’ die Trump nu nog steunen zullen hem vermoedelijk teleurgesteld de rug toekeren als ze tot inzicht komen dat hij in dit opzicht nog erger is dan Hillary Clinton. Maar het vraagt even tijd voordat de verschillende oppositiegroepen tegen Trump zich goed georganiseerd hebben. En blijft Trump in die aanloopperiode wel of niet binnen de regels van de wet?

  Like

 3. Trump won omdat hij beter inspeelde op de gevoelens van ontevredenheid bij de kiezers maar ook omdat hij het kiessysteem van de VS beter begreep. Het draait allemaal om de “”swingstates””. Daar werd de verkiezing om het presidentschap beslist. Verder hebben autoritair ingestelde personen als Trump veel aanhangers. De meeste mensen willen niet solidair zijn met anderen. Ze willen vrijheid en gelijkheid maar alleen voor zich zelf. Dat dit niet kan werken dringt niet tot hun door. Maar veel mensen zijn nu eenmaal dom. Dat is nooit anders geweest.

  Like

 4. De tijd zal het leren. Toch gaat George weer kort door de bocht met zijn vooringenomenheid ten aanzien van de Rusland politiek. Rusland is weer de gevaarlijke bedreiging voor het westen en voor alles wat zogenaamd goed zou zijn. Trump is een vriendje van Putin. En Putin is een gevaarlijke dictator. Lariekoek en flapdoodle! George slaat de plank mis. De tijd zal het leren. Niet dat Trump te verrouwen zou zijn. Maar dat hij met Putin vriendjes is, is kort door de bocht en onzin. De neo-conservatieven met Clinton, Bush en Obama hebben al veel te veel bloed vergoten in de wereld. Veel Christelijk bloed van Bosnie met NAVO bombardementen tot aan Syrie heden tag. Hopelijk, God helpe, blaast Trump een andere trompet. De tijd zal het leren.

  Like

 5. @Jeroen
  U maakt het me moeilijk door het persoonlijk te maken. Dat is in strijd met de richtlijnen van dit blog. Laat ik er daarom maar vanuit gaan dat u mijn standpunten bestrijdt en niet mijn persoon. Dan geef ik het volgende antwoord:

  Putin is een politicus die de Russische Federatie buiten de internationale rechtsorde plaatst. Dat is een slechte zaak voor Europa, maar ook voor de gewone inwoners van de Russische Federatie. Want het zorgt in vele -vooral Oost-Europese landen- voor onnodige onrust, onzekerheid en reacties.

  Het valt te bezien hoe de relatie tussen Putin en Trump zich de komende tijd ontwikkelt. Wie weten het gewoonweg niet. Trump is onervaren en naïef, Putin is gevormd in de KGB en geslepen als een vos. Maar Trump heeft de economisch en militair machtigste staat ter wereld achter zich. Putin is zoals vaker gezegd wordt de leider van Nigeria zonder zon. De Russische economie is ongeveer zo groot als die van Spanje of Italië, en valt in het niet bij die van de VS. En sociaal en economisch, maar ook nationalistisch-politiek stagneert de ontwikkeling van de Russische Federatie. Dus als Trump tot het besef komt dat hij Putin helemaal niet nodig heeft omdat die hem niets te bieden heeft als leider van een regionale macht in diepe problemen, zal hij Putin wegblazen, zoals hij al zijn opponenten wegblaast. Of tot nu toe probeert weg te blazen.

  Mijn vooringenomenheid ten aanzien van de politiek van het Kremlin gaat uit van het schenden van de internationale rechtsorde door Putin en zijn trawanten. Zoals die vooringenomenheid consensus is en in een resolutie van de Algemene Vergadering van de VN over referendum en annexatie van de Krim in 2014 door 100 landen werd veroordeeld. De gewone inwoners van de Russische Federatie zijn het slachtoffer van de agressieve politiek van de leiders in het Kremlin. Dat doet pijn.

  En inderdaad speelt de Amerikaanse veiligheidsindustrie van krijgsmacht, wapenindustrie, journalistieke en wetenschappelijke ‘gekochte’ steun en inlichtingendiensten een kwalijke rol. Ik heb dat hier meermalen veroordeeld. Maar vergeet niet dat de Russische veiligheidsindustrie eveneens zo’n rol speelt die exact hetzelfde is. En af te keuren valt. Het is de ultieme vooringenomenheid om Russische agressie die Europese landen schaadt wit te willen wassen door het Amerikaanse imperialisme als enige boosdoener aan te wijzen. Dat is te simpel eenzijdig. Het brengt ons niet dichter bij een oplossing van de agressie, maar fiatteert die juist. Dat moeten we niet doen. Zie: https://georgeknightlang.wordpress.com/2013/11/20/rob-de-wijk-dient-het-doel-van-de-veiligheidsindustrie/

  Like

 6. Beste George,
  Excuus, niets persoonlijk! Maar je visie en beeldvorming rond Rusland en Putin is gekleurd en bij voorbaat negatief. Dit past helemaal in het plaatje van de negatieve beeldvorming van Rusland. Zoals de lariekoek en flapdoodle rond zogenaamde persoonlijk hack werk en beinvloeding van de US verkiezingen. Dit is allemaal grote onzin. Natuurlijk is politiek corrupt. Dat weten we allemaal. Ook de VN en de NAVO zijn een corrupte bende. En schuldig aan veel, heel veel onschuldig bloed. Toch ben ik van mening dat Rusland ‘goed’ (d.w.z. beter dan het westen) heeft gehandeld in Syrie. En. Terecht is de Krim veilig gesteld van westerse puppetregeringen. Kijk naar de geschiedenis van de Krim. Het was van origine een Orthodox Christelijk Rusland. Daar is m.i. niets mis mee. Het echte gevaar komt nu uit Turkije en Saoedi is mijn idee. Erdogan heeft gevaarlijke Islamitisch fundamentele plannen. Dd tijd zal het leren. Zolang we denken dat we het zonder God kunnen zijn we in ieder geval op een doodlopende weg. Dat is waar we nu zijn. Dus zowel links als rechts of het zogenaamde midden zijn allemaal even corrupt. Deze site (dit is niet persoonlijk) is anti Rusland. Waarschijnlijk ook anti-Christelijk maar daar wil ik mijn vingers niet aan branden. Een mooie zondag verder. Moge God ons nog helpen!

  Like

 7. @Jeroen
  Argumenten zijn welkom. Het is best om te zeggen dat mijn visie niet klopt. Dat weerspreek ik graag.

  Je pakt heel wat aspecten tegelijk aan. Het is lastig om dat allemaal tegelijk te beantwoorden. Ik doe een poging.

  1) Ik denk positief over de Russische Federatie (RF) en ‘de Russen’. Wikipedia zegt dat de RF ‘160 verschillende etnische groepen en inheemse volken’ heeft en de Russen daar zo’n 80% van uitmaken. De RF is een sterk gecentraliseerde veelvolkerenstaat met een complexe koloniale geschiedenis. Het is het grootste land ter wereld.

  2) Ik denk negatief over president Vladimir Putin, zijn zakenvrienden en de politici die hem steunen. Ik zie het verschil tussen een in potentie rijk land met veel bodemschatten en overweldigende natuur en veel inwoners die een lager niveau van welzijn hebben dan aan de hand van die rijkdom verwacht zou kunnen worden. En ook minder is dan vergelijkbare regio’s in landen aan de andere kant van de grens, zoals Finland, Turkije, China etc. Het verschil is dat de rijkdom die de gewone Russen toebehoort door een kleine elite wordt geroofd. Het is niet anders en het valt niet anders te omschrijven. Putin wordt volgens berekeningen als de rijkste persoon ter wereld beschouwd. Dat vermogen heeft hij op een illegale manier verworven.

  3) Zelfs president Trump heeft inmiddels de hack door de Russen van de Amerikaanse verkiezingen toegegeven. Dat is door onderzoek vastgesteld. Beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is eveneens onafhankelijk vastgesteld. Dat betreft niet alleen het Christopher Steel rapport, maar diverse andere bronnen die los van elkaar staan. Onderzoeken van Amerikaanse en buitenlandes inlichtingendiensten en de Amerikaanse senaat naar de Russische inmenging zijn nog niet afgerond. In de loop van de komende maanden valt in elk geval een rapport van de Senaat hierover publiekelijk te verwachten.
  https://en.wikipedia.org/wiki/2016_United_States_election_interference_by_Russia

  4) Politiek is niet per definitie corrupt. Politiek is politiek. En dat brengt transacties, koehandel en de verdeling van de macht met zich mee. Vaak in een brutaal en meedogenloos proces. Als politiek een zekere mate van controle, transparantie en verantwoording met zich meebrengt, dan kan het zich onttrekken aan de ergste vormen van corruptie. Nederland scoort hoog in vergelijkingen tussen landen over de stand van de rechtsstaat, welzijn, corruptie etc,

  5) De NATO en de VN zijn per definitie niet corrupt of corrupter dan vele staten die er wel of niet deel van uitmaken. De twee meest corrupte landen in Europa zijn volgens de jaarrapportages van Transparency International Oekraïne en de Russische Federatie. Deze twee landen zijn bovengemiddeld corrupt en verdienen de kwalificatie ‘corrupt’ eerder dan de NATO en de VN. Die trouwens totaal verschillende missies hebben. Je zou de VN eerder stroperig of bureaucratisch en de NATO omslachtig kunnen noemen.

  6) De RF heeft schandalig gehandeld in Syrië door onder meer het continu bombarderen van ziekenhuizen in Oost-Aleppo en Noord-West Syrië. Dat waren geen incidentele vergissingen in de strijd, maar een bewuste campagne om de burgermaatschappij die in rebellengebied was opgebouwd te breken.

  7) Op de Oekraïense Krim functioneerde bij de annexatie in maart 2014 een autonome Republiek die werd gedomineerd door etnische Russen en grote invloed vanuit het Kremlin. Het valt niet in te zien dat westerse puppetregeringen op de Krim veel in de melk te brokkelen hadden. De Krim heeft door de eeuwen heen veel bewoners gehad. Onder meer Romeinen, Gothen, Slaven, Turken en Grieken. De oudste nog aanwezige oorspronkelijke bewoners zijn de Krim-Tataren. De Krim werd pas in 1783 gekolonialiseerd door het Russische Keizerrijk. Het is een misverstand om te stellen dat de Krim van oudsher Russisch en Orthodox-christelijk was. In de moderne geschiedenis was de Krim onder het Ottomaanse rijk een Turkse vazalstaat die islamitisch was voor de Russische kolonisatie.

  8) Iedereen moet zelf weten of hij of zij zich door God wil laten inspireren. Dit blog is niet anti-Christelijk of anti-religieus, maar stelt zich op het standpunt dat alle religies, levensovertuigingen en nihilisme voor de wet identieke rechten en plichten hebben. De overheid dient dat te garanderen. Als dit blog zich kritisch uitspreekt over religieuze organisaties, dan doet het dat niet omdat het het bestaansrecht ervan ontkent, maar omdat het de voorrechten van religieuze organisaties onrechtvaardig vindt. Christelijke organisaties hebben bestaansrecht naast talrijke andere religieuze en levensbeschouwelijke organisaties. Het model dat al deze religieuze en levensbeschouwelijke organisaties onder dezelfde noemer brengt is het secularisme. Het biedt religieuze en levensbeschouwelijke organisaties bescherming.

  De rest van de meningen laat ik graag voor wat ze zijn.

  Like

 8. Beste, u bevestigd de mening van de mainstream media, maar ik geloof er geen woord van.
  Wel respecteer ik uw geduld met mijn onvermogen mee te bewegen in uw denken,
  Ik ben een andere mening toegedaan gebaseerd op historische feiten en niet op mainstream media propaganda. Rusland heeft een topprestatie geleverd in Syrie, Putin is niet uit op persoonlijke verrijking. Dat is gelul om hem negatief te maken.
  Maar dit wordt een welles niettus spelletje en dat heeft weinig zin. Dus veel geluk met uw overtuiging, ik volg een andere weg en andere bronnen.
  All the best!

  Like

 9. @Jeroen
  Nogmaals, geef argumenten en probeer geen twijfels over mijn motivatie te zaaien. Argumenten die in een samenvattend betoog zijn gegoten maken het er een stuk sterker op dan aantijgingen die niet onderbouwd worden. Moet ik antwoorden met een jij-bak dat u de Russische propaganda volgt en er verblind door bent? Nee, dat doe ik niet, ik neem de moeite om uw per aspect te antwoorden. Dan verwacht ik van u ook dat als u het er niet mee eens bent met wat ik zeg u dat probeert te onderbouwen met feiten. Niet met de aantijging dat ik de mainstream media volg of dat ik het verkeerd zie. Dat is te makkelijk. Maar ik volg de media niet, maar zelfs als ik dat wel zou doen is dat nog niet per se een weerlegging. Want het is niet gezegd dat de mainstream media per definitie ongelijk hebben op alle aspecten.

  Putin wordt beschouwd als de rijkste man ter wereld met een geschat vermogen in bedrijven en bezit van zo’n 200 miljard dollar. Terwijl het officiële loon dat hij ontvangt zo’n 100.000 dollar bedraagt. Dat vermogen heeft hij niet op een reguliere manier vergaard. Het kan zijn dat Putin niet uit is op persoonlijke verrijking, maar in de praktijk komt het er wel op neer dat hij zich verrijkt. Het kan zijn dat hij voornamelijk uit is op status, zelfbevestiging of macht en vooral: het continueren van de macht. Maar dat komt op hetzelfde neer als verrijking. Want als hij de macht verlaat, dan dreigt hij zijn vermogen grotendeels of helemaal te verliezen. Vraag is dan hoewel hij naar Zwitserse en andere westerse bankrekeningen heeft doorgesluisd via zijn netwerk.

  De Panama Papers hebben het vermoeden dat Putin heel veel geld van de gewone Russische belastingbetaler heeft gestolen onderbouwd in een samenhangende en logische reconstructie. Critici van Putin verklaren zijn hacks in de Democratische partij als een reactie op en soort vergelding van de openbaarmaking van de Panama Papers die Putins geloofwaardigheid in het Westen bij velen heeft aangetast. En de Russische Federatie als een kleptocratie.
  http://panamapapers.sueddeutsche.de/articles/56fec05fa1bb8d3c3495adf8/

  Zie voor meer informatie over de corruptie in de Russische Federatie, het netwerk rond Putin en het neutraliseren door de zittende macht van de Panama Papers deze artikelen van Transparency International:
  http://transparency.org.ru/en/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.