George Knight

Debat tussen links en rechts

George Knight in 2016. Vooral Europees globalisme

with 4 comments

gk1

Internet is een apart continent. Dat alle continenten omspant. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Sociale media dringen wereldwijd door en worden bijna overal opgepikt. In 2016 was de toptien van landen waar dit blog wordt gelezen: Nederland, Verenigde Staten, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oekraïne en Italië. Tamelijk Europees, op de VS na. Met daarna Brazilië (12e), Zuid-Korea (16e), Canada (19e), Australië (21e) en Suriname (23e). Groenland blijft voor dit blog een witte plek op de wereldkaart. Evenals stukken van Afrika en West-Azië. Op de gedeeld 120ste plek staan onderstaande landen met één bezoeker per jaar. Je kunt je afvragen waarom zo’n bezoeker hier terechtkomt en of de verwachtingen ingelost worden.

gk2

Foto’s: Schermafbeeldingen van statistieken van blog George Knight (WordPress).

Written by George Knight

1 januari 2017 bij 23:49

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Als je nou een stukje schrijft over de on-ge-lo-fe-lijk interessante politieke samenstelling van het Groenlandse kabinet, dan pak je makkelijk een paar extra km2 erbij op de kaart. We zullen het graag bij onze Groenlandse vrienden onder de aandacht brengen.
  http://arcticjournal.com/politics/2657/supermajority-coalition-set-govern-greenland

  Like

  dutchguy1958

  2 januari 2017 at 00:18

 2. @Dutchguy
  Hahaha. Een voornemen voor 2017, belangstelling in Groenland wekken. Dat moet lukken. Als het lukt zal ik het melden. Dus dat wordt hier genieten van aandacht voor Groenland. Maar m’n Deens is erg roestig.

  Like

  George Knight

  2 januari 2017 at 08:35

 3. De top 10 van landen waar je het meest gelezen wordt, wordt natuurlijk ook bepaald door de keuze van de taal waarin je schrijft. Nederlandstalige blogs worden het meest gelezen in Nederland. In de rest van de wereld zijn niet veel mensen die onze taal kunnen lezen. In Engels geschreven krijg je een heel andere top 10. Ik heb zelf een Engelstalige blog en daar komen niet zo heel veel Nederlanders voor. Hoewel met een vierde plaats valt dit ook wel weer mee.

  Like

  Raymond Horstman

  2 januari 2017 at 13:40

 4. @Raymond
  De Nederlandse taal is zeker bepalend voor het bereik van dit blog. Het geeft een beperking. Maar het is niet de enige factor. Zo bepalen ook illustraties (cartoons van Charlie Hebdo die in het Midden Oosten lastig vindbaar zijn) of de verwijzingen naar met name Amerikaanse media het bereik.

  Ik streef geen internationaal blog na, maar een blog dat op Nederland gericht is. Hoewel het bereik in de VS toch aanzienlijk is met 25% van het bereik in Nederland. Maar of dat Nederlanders, Nederlandse Amerikanen of Amerikanen zijn weet ik niet. Of Amerikanen met een basiscursus Nederlands achter de kiezen. Met Google Translate komen Nederlandstalige teksten voor niet-Nederlandstaligen binnen handbereik.

  Like

  George Knight

  2 januari 2017 at 14:11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: