Cenk Uygur (TYT) stemt op Hillary Clinton. Alles behalve fascist Trump

Cenk Uygur die in Californië woont stemt op Hillary Clinton. In een stemverklaring legt hij uit waarom. Simpelweg omdat een presidentschap van ‘fascist’ Donald Trump een ramp voor de VS en de wereld zal zijn. Uygur levert zich met zijn stem voor Hillary niet uit aan haar, maar belooft tegen haar te blijven vechten als ze president is. Als activistische journalist of journalistieke activist. Om het grote geld uit de politiek te halen. Waar zij een exponent van is. Trump is trouwens geen haartje beter, maar weet het anders voor te stellen.

Volgens de projectie van de statistische nieuwssite FiveThirtyEight van Nate Silver heeft Trump op dit moment een kans van 33,6% om president te worden. Florida, Ohio en North Carolina lijken voor Trump  te kiezen. Een ramp van groteske proporties kondigt zich aan. Hoe kon het zover komen? The Plot Against America van Philip Roth lijkt 76 jaar later alsnog realiteit te worden. De gedachte alleen al. Wat staat de wereld te wachten?

Als Trump wint, dan is dat mede dankzij radicaal-links dat zich tegen Clinton en niet tegen Trump keerde (Julian Assange), zich op de vlakte hield en niet uitsprak of hem onderschatte. Een strijd over de schuldvraag tussen realistische progressieven en the loony left kondigt zich aan. Om daarop een voorschot te nemen mijn tweet aan de in Brazilië wonende onderzoeksjournalist Glenn Greenwald die in 2013 de onthullingen van Edward Snowden in de openbaarheid bracht. Greenwald heeft een positie tussen realistisch progressief en loony left in. Progressief Amerika moet kiezen en door de zure appel heen bijten die Hillary Clinton heet:

gg

Foto: Eigen tweet aan Glenn Greenwald, 4 november 2016.

4 gedachten over “Cenk Uygur (TYT) stemt op Hillary Clinton. Alles behalve fascist Trump

 1. Hoe persoonlijke en puur ambtelijke zaken door elkaar heen lopen is de intrige in de hele privacywaanzin, waardoor iedereen nog toen keer zo benauwd is geworden dan al het geval was. Veel mensen durven zelfs niet vrij te spreken via e-mail. Sommige van de aantijgingen tegen Hillary Clinton zijn wel erg bizar. Ik denk onwillekeurig aan Antonie van Leeuwenhoek die tal van primitieve microscopen ontwikkelde om de ontdekking van bijvoorbeeld bacteriën en spermatozoa (!) te documenteren, de manier waarop we naar de verkiezingen in de VS moeten kijken voor de kleine deeltjes realiteit.

  Like

 2. Putin is now able to bring his tactics of asymmetric warfare deep into the belly of his greatest foe, the world’s last superpower. “Putin wants to show himself as a player who can’t be forced to do what America wants and that he can do what he needs, whether the others like it or not,” says independent political analyst Masha Lipman. “Today, everyone understands that you might not like Russia, you might hate it, you might be scared of it, you might want to punish it, but you can’t do anything about it. It can do what it wants. For Putin, Russia’s place in the world is extremely important, both symbolically and practically.”
  http://foreignpolicy.com/2016/11/03/vladimir-putin-wont-be-sweating-the-election-trump-clinton-moscow/

  Like

 3. George, Plasterk heeft zijn politieke instinct mogelijk te danken aan zijn onderzoek naar de platworm, waarop hij eerder promoveerde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.