Nieuwe beschuldigingen van aanranding door Trump verzwakken zijn positie

In de strijd tussen Trump en Clinton is laatstgenoemde aan de winnende hand. De onthullingen van WikiLeaks over de onregelmatigheden in de Democratische partij leggen het af tegen de beschuldigingen van onzedelijk en ongepast gedrag van Trump. De establishment media zijn op de hand van Clinton. De onthullingen volgen elkaar nu snel op. Trump wordt er in een artikel in de New York Times van beschuldigd twee vrouwen onzedelijk te hebben betast. De nu 74-jarige Jessica Leeds doet haar verhaal. Ook Mindy McGillivray zegt in een artikel in The Palm Beacht Post door Trump tegen haar zin te zijn betast. En wat komt er nog aan?

De nieuwe beschuldigingen ondermijnen de verdediging van de Trump-campagne dat de ‘kleedkamerpraat’ van een recent uitgelekt geluidsfragment met Billy Bush slechts woorden waren. Dat zijn ze volgens deze getuigenissen niet. Trump pochte dat hij zich met vrouwen veel  kan veroorloven omdat hij beroemd is. De bewering dat niemand meer respect voor vrouwen heeft dan hij klinkt steeds holler en ongeloofwaardiger.

Trump ontkent deze nieuwe beschuldigingen van aanranding. Maar het is de vraag of met name vrouwelijke, evangelische en gematigde Republikeinse kiezers Trump blijven steunen als de bewijzen van zijn wangedrag zich blijven opstapelen. Vraag is ook of Trump voldoende steun binnen de Republikeinse partij behoudt.

Advertentie

5 gedachten over “Nieuwe beschuldigingen van aanranding door Trump verzwakken zijn positie

 1. In de Verenigde Staten zijn vier vrouwen naar buiten getreden die beweren te zijn aangerand door Trump. De beschuldigingen volgen op de publicatie van een video waarin de Republikeinse presidentskandidaat zich zeer laatdunkend uitlaat over vrouwen. Trump ontkent de beschuldigingen en overweegt onder andere The New York Times aan te klagen die twee van hen aan het woord laat.
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/vier-vrouwen-beschuldigen-donald-trump-van-aanranding~a4394735/

  Like

 2. A former writer for People magazine alleges that in 2005, Donald Trump sexually assaulted her in his Mar-a-Lago resort while she was there to interview him and his wife.

  Natasha Stoynoff wrote Wednesday that in December 2005, she toured the Mar-a-Lago with Trump and his wife Melania, who was pregnant at the time, as part of a story about their first anniversary.
  http://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/300750-people-magazine-writer-says-trump-assaulted-her

  Like

 3. Het is waarschijnlijk te laat voor de Republikeinen om Trump nog te vervangen. De verkiezingen zijn al over 4 weken. Ze hadden nooit met hem in zee moeten gaan. Daar zit een zwakke schakel in het systeem. Bij de voorverkiezingen zijn het overtuigde partij aanhangers die de kandidaat bepalen. En daar is Trump nog altijd vrij populair. Maar om de verkiezingen t winnen moet je de zwevende kiezer zien te overtuigen. Dit breekt de republikeinen nu op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.