George Knight

Debat tussen links en rechts

Gore taal van Trump in gelekt audiofragment. Over en uit?

with 6 comments

Een audiofragment van Donald Trump uit 2005 brengt hem nog verder in problemen. Hij praat in een bus met Billy Bush die toen Access Hollywood presenteerde. The Washington Post geeft in een bericht de details.

Trump is in de kern een eikel, een knucklehead. Een zelfverklaarde multimiljonair en soapster die telkens failliet gaat en geen goede zakenman blijkt te zijn. Iemand die de feiten bij elkaar liegt. Maar evenmin een goede politicus is. Nu lijkt de race gelopen door deze Oktober-onthulling vanuit het kamp Clinton. Of het Team Trump moet ook nog zo’n verrassing in petto hebben die Hillary Clinton hevig in verlegenheid brengt.

Maar de tijd dringt voor Trump om nog met een doelmatige tegenaanval te komen. Volgens FiveThirtyEight van Nate Silver heeft Clinton nu 81,8% kans om te winnen. In alles swingstates heeft ze in de peilingen een voorsprong op Trump genomen. Haar organisatie ter plekke is beter. Trump heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het gelekte fragment. Hij zegt: ‘Anyone who knows me knows these words don’t reflect who I am’, maar juist dat -dus zijn persoonlijkheid en temperament- worden steeds meer betwijfeld.

Written by George Knight

8 oktober 2016 bij 09:57

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik ben bang dat dit net zo weinig indruk zal maken op de potentiële achterban van Trump. Het maakte destijds ook geen indruk op de achterban van Bill Clinton dat hij een schuinsmarcheerder was. Het maakt de achterban niet veel uit. Dat Trump ontzettend grof in de mond is, ook tegen vrouwen is al langer bekend.

  Like

  Raymond Horstman

  8 oktober 2016 at 11:19

 2. @Raymond
  De hardliners is niet waar het hier om gaat. Maar om de zogenaamde onafhankelijke kiezers. Dat is onderhand een grotere groep kiezers dan de achterbannen van de twee grote partijen. Ze worden hierdoor richting Clinton gejaagd. En de gematigde Republikeinen volgen. Vlak trouwens evenmin uit hoe evangelische christenen die nu in meerderheid Trump steunen hierop reageren.

  Het is trouwens een misverstand dat Trump veel steun heeft onder blanke kiezers. Uit verkiezingsonderzoeken blijkt dat Mitt Romney in 2012 in vergelijkbare fases van de campagne meer steun onder blanke kiezers had dan Trump nu.

  Alleen, Hillary Clinton doet het minder goed dan Obama toen. Niet tegen de 50% steun, maar net boven de 40%. Omdat in 2016 meer kiezers twijfelen en zich tot geen van de kandidaten aangetrokken voelt. Daarom duurde het lang voordat Clinton afstand van Trump kon nemen. Dit audiofragment bewerkstelligt precies dat, de twijfelende kiezers lopen over naar Clinton. En zelfs als zij de helft van die twijfelaars binnenboord haalt, dan wint ze.

  Like

  George Knight

  8 oktober 2016 at 12:09

 3. Donald Trump sought to quell an uproar that threatens to send his campaign to ruin early Saturday, apologizing in a midnight video for obscene sexual remarks caught on tape in 2005.
  http://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/299961-trump-plunged-into-crisis-as-gop-recoils-from-vulgar

  Like

  George Knight

  8 oktober 2016 at 14:09

 4. Like

  George Knight

  8 oktober 2016 at 21:05

 5. […] beschuldigingen ondermijnen de verdediging van de Trump-campagne dat de kleedkamerpraat van een recent uitgelekt geluidsfragment met Billy Bush slechts woorden waren. Dat zijn ze volgens deze getuigenissen niet. Trump pochte dat […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: