Gore taal van Trump in gelekt audiofragment. Over en uit?

Een audiofragment van Donald Trump uit 2005 brengt hem nog verder in problemen. Hij praat in een bus met Billy Bush die toen Access Hollywood presenteerde. The Washington Post geeft in een bericht de details.

Trump is in de kern een eikel, een knucklehead. Een zelfverklaarde multimiljonair en soapster die telkens failliet gaat en geen goede zakenman blijkt te zijn. Iemand die de feiten bij elkaar liegt. Maar evenmin een goede politicus is. Nu lijkt de race gelopen door deze Oktober-onthulling vanuit het kamp Clinton. Of het Team Trump moet ook nog zo’n verrassing in petto hebben die Hillary Clinton hevig in verlegenheid brengt.

Maar de tijd dringt voor Trump om nog met een doelmatige tegenaanval te komen. Volgens FiveThirtyEight van Nate Silver heeft Clinton nu 81,8% kans om te winnen. In alles swingstates heeft ze in de peilingen een voorsprong op Trump genomen. Haar organisatie ter plekke is beter. Trump heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het gelekte fragment. Hij zegt: ‘Anyone who knows me knows these words don’t reflect who I am’, maar juist dat -dus zijn persoonlijkheid en temperament- worden steeds meer betwijfeld.

6 gedachten over “Gore taal van Trump in gelekt audiofragment. Over en uit?

 1. Ik ben bang dat dit net zo weinig indruk zal maken op de potentiële achterban van Trump. Het maakte destijds ook geen indruk op de achterban van Bill Clinton dat hij een schuinsmarcheerder was. Het maakt de achterban niet veel uit. Dat Trump ontzettend grof in de mond is, ook tegen vrouwen is al langer bekend.

  Like

 2. @Raymond
  De hardliners is niet waar het hier om gaat. Maar om de zogenaamde onafhankelijke kiezers. Dat is onderhand een grotere groep kiezers dan de achterbannen van de twee grote partijen. Ze worden hierdoor richting Clinton gejaagd. En de gematigde Republikeinen volgen. Vlak trouwens evenmin uit hoe evangelische christenen die nu in meerderheid Trump steunen hierop reageren.

  Het is trouwens een misverstand dat Trump veel steun heeft onder blanke kiezers. Uit verkiezingsonderzoeken blijkt dat Mitt Romney in 2012 in vergelijkbare fases van de campagne meer steun onder blanke kiezers had dan Trump nu.

  Alleen, Hillary Clinton doet het minder goed dan Obama toen. Niet tegen de 50% steun, maar net boven de 40%. Omdat in 2016 meer kiezers twijfelen en zich tot geen van de kandidaten aangetrokken voelt. Daarom duurde het lang voordat Clinton afstand van Trump kon nemen. Dit audiofragment bewerkstelligt precies dat, de twijfelende kiezers lopen over naar Clinton. En zelfs als zij de helft van die twijfelaars binnenboord haalt, dan wint ze.

  Like

 3. Pingback: Nieuwe beschuldigingen van aanranding door Trump verzwakken zijn positie | George Knight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.