George Knight

Debat tussen links en rechts

Verkiezingsprogramma PVV is recept voor chaos, tegenstrijdigheid en onvrijheid

with 5 comments

pvv

Aldus het concept verkiezingsprogramma van de PVV voor de periode 2017-2021 dat op 25 augustus op de Facebook-pagina van Geert Wilders verscheen. De partij zegt geld uit te geven ‘aan de gewone Nederlander’. Er wordt onder meer voorgesteld de overheidssubsidie op kunst af te schaffen. Dat wil zeggen dat zo iemand wordt weggezet als een abnormale Nederlander die er niet bij hoort. Zo vervreemdt de PVV zich van allerlei Nederlanders. De PVV wil niet verbinden, maar verdelen. De partij heeft ook niets met de rechtsstaat en de vrijheden die het biedt. De partij wil dat Nederland uit de EU stapt, maar hoe de economische schade ervan wordt opgevangen blijft ongewis. Economische teruggang is niet in het belang van de ‘gewone Nederlander’.

In commentaren is al gezegd dat de PVV niet wil regeren en zich daarom programmatisch zo extreem opstelt dat het voor de andere partijen onaanvaardbaar wordt. Dat zou te maken kunnen hebben met het gebrek aan gekwalificeerde kandidaten voor een kabinetspost in die eenmanspartij van Wilders die niet aan kadervorming, interne opleiding, samenwerking met elkaar of andere partijen doet. Zo resteert de PVV alleen nog radicalisme om het eigen interne gebrek te verhullen in een extreme vlucht vooruit. De PVV keert zich af van de open samenleving en kiest voor een samenleving met verboden, uitsluitingen, intolerantie en leuke dingen voor de mensen. De partij kleedt oude linkse hobby’s van de verzorgingsstaat in een autoritair jasje om de lagere sociale klassen voor zich te winnen. De PVV is een recept voor chaos, interne tegenstrijdigheid en onvrijheid.

Foto: Schermafbeelding van het conceptverkiezingsprogramma van de PVV, 25 augustus 2016.

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gelukkig heeft de regering meten een tegenmaatregel genomen. De bubbeltax op mousserende wijnen is afgeschaft. Da zal Wilders leren. Lik op stuk beleid noemt men het ook wel. D66 heeft gemeend om Wilders punt voor punt te moeten fileren. Daar hadden ze 250 bladzijdes voor nodig. Of dat afdoende is. Zal Wilders of iemand anders die bladzijdes allemaal gaan lezen?

  Like

  Raymond Horstman

  29 augustus 2016 at 11:19

 2. […] van der Galien van De Dagelijkse Standaard besteedt in een commentaar aandacht aan het concept verkiezingsprogramma van de PVV en is er niet over te spreken omdat het ‘een snel in elkaar geflanst lijstje van een partij […]

  Like

 3. PVV-leider Geert Wilders verraste donderdag niet alleen het publiek, de media en de andere politieke partijen met de plotselinge publicatie van zijn conceptverkiezingsprogramma. Ook zijn eigen fractieleden werden erdoor overvallen door het A4’tje. Dat blijkt uit een peiling onder PVV-fractieleden door RTL Nieuws.
  http://www.tubantia.nl/algemeen/binnenland/wilders-verraste-ook-pvv-fractiegenoten-met-a4-tje-1.6314290

  Like

  George Knight

  29 augustus 2016 at 23:24

 4. PVV is een eenmansfractie(Wilders) met aanhang.

  Like

  Raymond Horstman

  30 augustus 2016 at 10:21

 5. […] Dat heeft het politieke debat over kunst en cultuur sinds 2011 negatief beïnvloed. Nog in het PVV-verkiezingsprogramma uit 2016 staat: ‘Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep […]

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: