George Knight

Debat tussen links en rechts

Foute bewering van Trump dat Rusland niet in Oekraïne is

with 6 comments

Heeft presidentskandidaat Donald Trump werkelijk geen idee waarover hij praat? Het lijkt er sterk op. Neem nou zo’n opmerking van Trump in een interview met ABC’s George Stephanopoulos dat Putin Oekraïne niet zal binnenvallen, terwijl het aangetoond is dat Putin Oost-Oekraïne al in het voorjaar van 2014 met militairen en militair materieel binnengevallen is. Trump maakt het er niet duidelijker op als hij op Stephanopoulos’ antwoord: ‘Well, he’s already there, isn’t he?’ zegt ‘OK, well, he’s there in a certain way’. Want wat is het nou? Als Putin ‘op een bepaalde manier’ al in Oekraïne is, hoe komt dat dan overeen met de opmerking dat Putin Oekraïne niet zal binnenvallen? Donald Trump zwetst en heeft werkelijk geen idee waarover hij praat.

Mijn reactie op The Hill: ‘Trump is mixing all things up. 1) Putin is already in East-Ukraine, so ‘he already went into Ukraine’. 2) Crimea is part of Ukraine and it is not up to the population of Crimea alone to decide about the status of the peninsula. 3) That part of the world is a mess due to the aggression of the Kremlin.

Trump would be right if he had said president Obama failed in refusing to guarantee the obligations of the Budapest Memorandum about the international borders and the territorial integrity of Ukraine. So, Obama was far too cautious in March 2014.

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. 1. waarom bemoei JIJ je met zulke zaken?
  2. steek de hand in eigen boezem (Libie, Irak, Afghanistan, Syrie)

  Like

  Anoniem

  1 augustus 2016 at 10:13

 2. @Anoniem
  De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn belangrijk omdat het deze keer voor Europa nogal een verschil maakt wie er president wordt. Het gaat ook Nederlanders aan wat er op hun continent gebeurt. De opmerking om juist verder weg te kijken naar Libië, Irak, Afghanistan, Syrië is bizar. Wat is er logischer dat Europeanen zich in de eerste plaats voor Europa interesseren?

  Hillary Clinton is de vertegenwoordiger van de status quo. Zij zal naar verwachting met enkele nuanceverschillen de politiek van Obama voortzetten. Bij Donald Trump is dat anders. Hij zegt na te denken over veranderingen, zoals het functioneren van de Navo, de positie van de Baltische staten, de Russische bezetting van de Krim en in het algemeen de veiligheidssituatie in Oost-Europa.

  Dat is nogal wat. Als vervolgens blijkt dat Trump niet goed de feiten kent en de indruk geeft nauwelijks voorbereid te zijn op het voeren van buitenlandse politiek, dan is het ook in het belang van Nederlanders om dat te signaleren.

  Like

  George Knight

  1 augustus 2016 at 11:05

 3. Like

  George Knight

  1 augustus 2016 at 12:36

 4. Donald Trump, the Republican candidate for US president, is Vladimir Putin’s “most useful idiot” not because he is the agent of the Kremlin as some have suggested, Andrey Piontkovsky says, but rather because he believes what he says about Russia and thus threatens “the end of the free world as we have known it.”
  http://euromaidanpress.com/2016/07/31/trump-is-putins-most-useful-idiot-because-he-believes-what-he-says-piontkovsky-says/

  Like

  George Knight

  1 augustus 2016 at 12:45

 5. Like

  George Knight

  2 augustus 2016 at 11:02

 6. There are two options to explain so many errors by Trump in a few sentences. Either he is clueless about Crimea and Ukraine, being totally unfamiliar with the basic issues, and decided to pontificate on the subject regardless while on national television. Or he is consciously parroting Kremlin propaganda. There is no third choice here.
  http://observer.com/2016/08/the-desire-to-please-dictators-why-trumps-crimea-gaffe-matters/

  Like

  George Knight

  3 augustus 2016 at 20:43


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: