George Knight

Debat tussen links en rechts

The strange case of mr Putin and mr Trump. Overspeelt Trump zijn hand?

with 7 comments

Wat er gebeurt in de Amerikaanse verkiezingsstrijd is nog nooit vertoond. De Republikeinse kandidaat Donald Trump roept de Russen op om 30.000 e-mails van Hillary Clinton die van haar privé server zijn verdwenen (EMAILgate) boven water te halen. Trump roept dus een buitenlandse mogendheid op zich actief te mengen in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan neemt hier afstand van en heeft de Russische president Putin in een verklaring juist opgeroepen om buiten de Amerikaanse verkiezingstrijd te blijven, volgens een bericht in The Hill: ‘Rusland is een wereldwijde dreiging geleid door een sluwe misdadiger. Putin moet buiten de verkiezingen blijven’. Is Trump te ver gegaan?

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het kan dat Trump zijn eigen graf graaft door zich pro-Putin uit te laten.  In zekere zin brengt dat het Kremlin ook in verlegenheid omdat het beginsel van Maskirovka niet toelaat om die inmenging te bevestigen. Het geeft Trumps tegenstanders de gelegenheid om vragen bij zijn loyaliteit te zetten. Zoals de oud-directeur van de CIA en Democratische politicus Leon Panetta die volgens een tweet van CNN’s Christiane Amanpour niet vindt dat Trump Putin kan vragen zich met de Amerikaanse politiek te bemoeien: ‘Ik denk dat dat grenzen te buiten gaat. Ik denk dat soort uitspraken slechts weergeeft dat hij echt niet gekwalificeerd is om president van de Verenigde Staten zijn.’  De Clinton-campagne sluit zich bij monde van woordvoerder Brian Fallon aan bij de woorden van Paul Ryan. Fallon noemt de lovende woorden van Trump voor Putin ‘Al geruime tijd nogal vreemd’.

Marc Jansen retweet tweets van David Frum van The Atlantic die de Putin-politiek van Trump samenvatten:

df

The Young Turks gaven op de Democratische conventie in Philadelphia hun idee hoe Trump gekocht wordt met geld van het Kremlin. En Estland weggeeft aan de Russen door de Navo-verplichtingen bij het oud vuil te zetten. Maar als Trump zo handelt als president kan dat leiden tot zijn afzetting (impeachment) door de elite van de Republikeinse partij. En is er met vice-president Mike Pence een weg ’terug naar normaal’.

Foto: Tweets van David Frum, 27 juli 2016.

Advertenties

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Is dit niet een zoveelste voorbeeld van Donald-gedrag waaruit je kan afleiden dat hij helemaal niet uit is op een presidentschap. Voor hem is het slechts een ultieme bevestiging van zijn wens om ‘a nice guy’ gevonden te worden. Is allemaal een beetje uit de hand gelopen.

  dutchguy1958

  27 juli 2016 at 23:28

 2. George Knight

  28 juli 2016 at 11:45

 3. Russia’s troll factories were, at one point, likely being paid by the Kremlin to spread pro-Trump propaganda on social media.
  https://toinformistoinfluence.com/2016/07/27/it-looks-like-russia-hired-internet-trolls-to-pose-as-pro-trump-americans/

  George Knight

  28 juli 2016 at 12:13

 4. George Knight

  28 juli 2016 at 12:20

 5. Famed reporter Carl Bernstein says Donald Trump’s controversial comments Wednesday on Russia should end his presidential run.

  “Today, we have reached a tipping point in this election,” Bernstein said Wednesday on CNN. “This is a disqualifying event for a president of the United States.”
  http://thehill.com/blogs/ballot-box/presidential-races/289496-carl-bernstein-trumps-russia-talk-disqualifying

  George Knight

  28 juli 2016 at 12:49

 6. GOP presidential nominee Donald Trump says Russian leader Vladimir Putin is “doing a better job” than President Obama.

  “I said he’s a better leader than Obama because Obama’s not a leader,” Trump said in an interview aired Thursday on Fox News’s “Fox & Friends.” “He’s certainly doing a better job than Obama is, that’s all.”

  George Knight

  28 juli 2016 at 14:16

 7. George Knight

  28 juli 2016 at 18:55


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: