Toespraak Trump over buitenlandse politiek is een totale puinhoop

Donald Trump, Vladimir Putin, Viktor Orban, Geert Wilders of Marine Le Pen hebben iets gemeenschappelijks: ze zijn het contact met de realiteit kwijt en leven in hun eigen wereld. Dat wordt ook omschreven door te zeggen dat ze niet goed snik zijn. Trump weet dat niet te verbergen zoals zijn toespraak over buitenlandse politiek leert. TYT analyseren het en wijzen op tegenstrijdigheden. Het gaat niet om niks. Trump maakt kans op het presidentschap van de VS, zeker als de Republikeinse FBI-directeur James Comey zich partijpolitiek opstelt bij een aanklacht tegen de Democratische kandidaat Hillary Clinton. Dan kondigt zich het scenario aan dat aan de top van de twee oudste kernmachten de VS en Rusland twee extra-realisten staan. Ze boetseren met marketing feiten naar hun mening. Een schrikbeeld. Het zegt iets over het veiligheidsmechanisme van de wereld dat narcisten of intellectuele lichtgewichten kans lopen tot het hoogste ambt geroepen te worden.

4 gedachten over “Toespraak Trump over buitenlandse politiek is een totale puinhoop

 1. The flags are flying, the anthems ring out. We live in the time of the homeland, of Donald Trump, Marine Le Pen and the Freedom party’s presidential candidate Norbert Hofer, fresh from his resounding victory in the first round of the Austrian presidential poll. Trump has called on Americans to resist “the false song of globalism”. “In a huge number of European countries, patriotic movements are surging vigorously,” was how Le Pen greeted news of Hofer’s victory last weekend. Nationalism is back like it never went out of fashion and, with it, the head-scratching, the puzzlement. How to explain the irrational, the commentators ask. Doesn’t the Brexit camp realise leaving the European Union is a crazy idea? Don’t Trump’s millions understand that he is promising the impossible?
  http://www.ft.com/cms/s/2/24e7a462-0d52-11e6-b41f-0beb7e589515.html

  Like

 2. @Taco
  Het artikel waar u naar verwijst beschrijft niet de realiteit. Zo is het Republikeinse establishment niet op de hand van Trump en heeft hij dus niet de steun van een groot deel van de elite. De auteur verwart media-aandacht met steun. Ik zie ook niet waarom de analyse van Gefira beter zou zijn dan die van TYT of mezelf.

  Dus in weerwil van wat de auteur zegt heeft Trump niet de steun van het establishment. Vooral de veiligheidsindustrie en het Amerikaanse krijgsmacht zijn tegen. Vraag is of dat vanwege het isolationisme of de onberekenbaarheid van Trump is.

  In de passage over Rusland dat ingewisseld zou worden voor de ‘mislukte staat’ Oekraïne en de verwijzing naar Carter Page komt de aap uit de mouw. De anonieme auteur laat zich kennen als pro-Russisch. Zoals bekend vermengt Page uit eigenbelang zijn zakelijk belang met zijn adviseurschap voor Trump. Page wil daarom een eind aan de sancties. Dat is geen serieuze politiek dat gaat voor het algemeen belang van de Amerikaanse bevolking, maar vermengt bedrijfsleven met politiek. Precies dat waar Bernie Sanders een eind aan wil maken. Een anonieme auteur die Page kritiekloos en onvolledig citeert heeft de schijn tegen. Daarom vind ik het artikel waarnaar u verwijst niet zo best.
  http://www.bloomberg.com/politics/articles/2016-03-30/trump-russia-adviser-carter-page-interview

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.