George Knight

Debat tussen links en rechts

Hillary Clinton is corrupt. Gevestigde media ontkennen dat omdat ze ook corrupt zijn. Waarom zwijgen Nederlandse media hierover?

with one comment

Cenk Uygur wijst niet voor het eerst op de rol van het grote geld in de politiek. Het systeem is corrupt. Hillary Clinton is corrupt omdat ze meedraait in dat systeem en het niet wil veranderen. Bernie Sanders wil dat wel maar heeft de media en de Democratische Partij tegen zich en wordt dus gehinderd in zijn campagne.

Het systeem omvat ook de ‘establishment media’ die corrupt zijn en net doen alsof de meeste politici en het systeem niet corrupt zijn. Kritische opmerkingen worden weggewimpeld over de rol van de banken en het bedrijfsleven in de politiek en de tegenprestatie die van politici voor de donaties verlangd wordt.

Uygur wijst met een combinatie van hoop en wensdenken op de burgers die zowel de rol van het grote geld in de politiek doorzien als de vooringenomenheid van de gevestigde media. De meeste burgers zouden zich niet met een kluitje in het riet laten sturen. Maar vaak keren ze zich murw geslagen af van de politiek die niet van en niet voor de burgers is. De suggestie is dat in de VS het ongenoegen bij de burgers groeit en ze het niet langer pikken. De vraag is alleen hoe en wanneer zich dat zal uiten. En hoe het corrupte systeem dat opvangt.

Een kanttekening is dat Nederlandse media evenmin berichten over de corruptie van het Amerikaanse politieke bestel. Dat is merkwaardig omdat ze vrij zijn om daarover te berichten en niet in dezelfde mate van bovenaf gestuurd worden als in de VS. Opvallend is dat Nederlandse media de toon van Amerikaanse media overnemen. En daarin soms verder gaan, zoals in het samenvoegen van Democratische supergedelegeerden bij gedelegeerden wat onzinnig is. Is er dan geen verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse ‘establishment media’? Nederlandse media doen hun werk eigenlijk nog slechter omdat ze vrijuit zouden kunnen spreken.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Like

    George Knight

    24 april 2016 at 11:59


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: