Jonge Socialisten prikkelen JA-campagne met poster van zoenende Wilders met Putin

12672137_1002900846412655_8555317252627044370_o

De Jonge Socialisten in de PvdA gooien de beuk erin met deze poster voor het Oekraïne-referendum. In een posting op Facebook geven ze een aanbeveling: ‘De NS weigerde deze poster voor het Oekraïnereferendum op stations te plaatsen!’ Dan gaat het ergens over! Er is trouwens een andere poster in de maak volgens JS’er Martijn Otten. Verder menen de Jonge Socialisten dat de campagne wel wat minder met de handrem erop mag: ‘De PvdA voert een hele inhoudelijke campagne met stemvoor.pvda.nl, maar wij vinden dat de campagne wel wat meer pit kan gebruiken. Een stem tegen dit verdrag drijft Oekraïne namelijk in de handen van Poetin. Deel dus dit bericht en verspreid deze poster!’ Vraag is trouwens of het referendum betekenis heeft die verder gaat dan symboliek. Zo langzamerhand wijst de campagne alleen naar zichzelf en naar de publiciteit erover.

Dat president Vladimir Putin graag in mannelijk gezelschap verkeert blijkt uit zijn verbondenheid met de motorclub De Nachtwolven (Ночные волки) waarvan de leden zich graag in zwart leer hullen. Het beeld van deze poster is treffend gekozen omdat het allerlei werkelijkheden vermengt. Reken maar na. Er is president Putin over wie geruchten de ronde doen dat hij homoseksuele sympathieën heeft. Er is het aanschurken van Europese rechts-nationalistische en extreem-rechtse partijen tegen het Kremlin die soms met geld (Front National) worden gemobiliseerd tegen de EU. Wilders valt door het profiel van de PVV in die categorie, maar er tegelijk ook buiten doordat hij voor de fondsenwerving afhankelijk is van Amerikaanse en Israëlische steun. En er is de campagne waarin vooral de VVD en de werkgevers, maar ook vakbeweging FNV inhoudelijke redenen hebben om voor de associatie-overeenkomst te zijn, maar zich angstvallig en terughoudend opstellen. Ook tegen die lafhartigheid zeggen de Jonge Socialisten: kom uit de kast en zeg nu eens echt waar het op staat.

Foto: Poster van de Jonge Socialisten voor Oekraïne-referendum.

Advertentie

7 gedachten over “Jonge Socialisten prikkelen JA-campagne met poster van zoenende Wilders met Putin

 1. Het werd eens een keer tijd dat het Ja-kamp ook in actie komt. Het lijkt wel, als je niet beter wist, dat het de regering en aanhangers niet interesseert dat het Nee-kamp aan het winnen lijkt. Het moet natuurlijk nog wel blijken of al die Nee-stemmers in de opiniepeilingen ook komen opdagen in het stemhokje.

  Like

 2. @Raymond
  Het is vreemd dat eigenlijk alleen de PvdA actief campagne voert voor JA. Waar zijn in hemelsnaam de werkgevers, vakbeweging, VVD en CDA? Politieke partijen (op PVV, SP, PvdD en BontesvanKlaveren na) en kabinet zeiden vorig jaar JA door goedkeuring in Eerste en Tweede Kamer, maar aarzelen nu om B te zeggen. Dat is op z’n minst inconsequent en op z’n meest lafhartig en weglopen voor de eigen standpunten.

  Vooral door de stemmingmakerij en de slechte informatievoorziening valt een uitslag lastig te voorspellen. Daarbij komt ook nog eens dat de referendumwet zelf ter discussie staat. Sommigen zeggen dat zo’n -al geratificeerd- internationaal verdrag met terugwerkende kracht nooit onderwerp voor een referendum had moeten kunnen zijn. Extra complicatie is dat de Referendum Commissie subsidies heeft verstrekt zonder deze inhoudelijk te toetsen. Zoals de toiletrollen en andere tienduizenden euro’s die in de zakken van handige jongens zijn verdwenen. Dat alles bezorgt het referendum een slechte naam. Het valt haast op te vatten als een provocatie van de overheid om het referendum voor de toekomst in een slecht daglicht te stellen.

  Een marge van 45-55 voor en tegen is waarschijnlijk. Omdat vooral het NEE-kamp er een emotionele campagne van heeft gemaakt is de uitslag lastig te voorspellen. Argumenten tellen nauwelijks. En zoals je zegt, als het JA-kamp het af laat weten, dan wordt het er nog lastiger op. Maar vele kiezers twijfelen nog en hebben geen idee wat ze hiermee aan moeten. Alles is nog mogelijk.

  Like

 3. Nog maar 3 weken te gaan. Vorige keer, toen het over de Grondwet voor Europa ging, was de overheid een stuk actiever in de informatievoorziening. Je kon de complete tekst krijgen gratis en voor niks. Maar nu; alles wat ik krijg is een oproep. Geen enkele info over waar het over gaat. Schandalig deze onverschilligheid.

  Like

 4. @Homo
  Nee, leg uit. Als een man en een vrouw kussen op een poster is de poster dan heterofoob? En wat zou het homofobe zijn aan deze posting? Ik ben benieuwd naar de uitleg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.