Trump dreigt met geweld als hij geen presidentskandidaat wordt. De dreiging is een waarschuwing voor zijn ideologie

Website Vox waarschuwt voor presidentskandidaat Donald Trump die het beschrijft als iemand met een nationalistische ideologie die andere meningen met geweld bestrijdt. Voorlopig nog vooral met woorden, maar dat kan veranderen als hij president wordt. Deze video behoort tot het subgenre van waarschuwingen voor Trump onder het mom ‘zeg achteraf niet dat je het niet wist of dat we je niet gewaarschuwd hebben’.

De overeenkomst met Geert Wilders is groot. In januari 2016 suggereerde hij in Milaan dat er een revolte komt als de PVV bij de verkiezingen van maart 2017 de grootste partij wordt en hij geen premier wordt: ‘Dan komt er een revolte. Wij laten dat niet gebeuren’. Later wilde hij in de Kamer de dreiging niet herhalen, maar het was wel gezegd. Trump doet hetzelfde door te dreigen met rellen (I think you’d have riots) als hij met de meeste (plurality) maar geen meerderheid (majority) aan stemmen op de Republikeinse conventie in Cleveland niet tot presidentskandidaat van zijn partij wordt verkozen. U bent gewaarschuwd, maar of het helpt?

7 gedachten over “Trump dreigt met geweld als hij geen presidentskandidaat wordt. De dreiging is een waarschuwing voor zijn ideologie

 1. Bedankt voor de waarschuwing. Ik zal niet op hem stemmen. O, wacht… Maar de Amerikanen hebben twee keer George W. Busch gekozen, de tweede keer toen zijn fatale beleid al duidelijk was.

  Like

 2. @André
  De waarschuwing aan de Nederlanders betreft Wilders. Of de Amerikanen in 2000 voor Bush kozen is nog steeds onderwerp van debat. Het vermoeden bestaat dat de verkiezingen in Florida met behulp van het lokale Republikeinse bestuur zijn vervalst, of op z’n minst gemanipuleerd. De Democraat Al Gore kreeg toen in totaal meer stemmen achter zich, maar minder kiesmannen.

  Like

 3. De mensheid is door de liefhebbers van de vrijheid voortdurend gewaarschuwd voor tirannen. Maar slechts weinig mensen hadden de moed om zich tegen tirannie te verzetten. De meeste mensen leggen zich erbij neer en proberen om zo veel mogelijk profijt te trekken. Tirannen weten hun aanhangers meestal royaal te belonen. Meestal is dat met datgene wat ze hun vijanden (iedereen waar ze om een of andere reden een hekel aan hebben) hebben afgepakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.