Russische atheïst ontkent op internet bestaan God. En wacht gevangenisstraf

De 38-jarige Rus Viktor Krasnov wacht gevangenisstraf nadat hij ervan beschuldigd werd de gevoelens van gelovigen te kwetsen omdat hij op internet zei dat er geen God is. The Guardian zet het in een bericht op een rijtje. De beschuldiging is gebaseerd op wetgeving van de Russische Federatie en markeert een omslag met het verleden. In de Sovjet-Unie waren het niet de atheïsten, maar juist de gelovigen die in het verdomhoekje zaten. De restauratie van nationalisme, Russische taal en etniciteit, en ‘de Russiche Wereld’ (Roesski Mir) gaat samen met de opwaardering van het orthodoxe geloof. In de praktijk blijkt het in de Russische Federatie voor atheïsten en andersdenkenden lastig om zich te uiten omdat ze deze staatsconstructie in de weg staan. Zeggen dat de bijbel flauwekul is en er geen God bestaat wordt zo in de Russische Federatie een politieke uitspraak die zich niet zozeer tegen de kerk, maar tegen het zittende bewind richt. Vandaar de harde reactie.

2 gedachten over “Russische atheïst ontkent op internet bestaan God. En wacht gevangenisstraf

  1. Archpriest Sergy Shashtin never explains his particular interest in “Children Versus Wizards,” but his name did come up at a Russian Orthodox conference in May 2009, where clergy members discussed ways for the church to recruit new members. At the meeting, the clerics said, “The missionary’s task is to create a hook for raising interest in one’s faith—interest in God.” One priest in particular concluded, “The most successful missionaries were the ancient prophets. They went around naked, eating feces, and marrying harlots—all in order to reach people.”
    https://globalvoices.org/2016/03/07/russias-paranoid-patriotism-gets-a-cartoon-movie/

    Like

  2. Hoewel de ergste atheïsten voorheen vaak de strengste aanhangers waren van een geloof, is de onderdrukking van hun mening via de wet natuurlijk waan. Geen enkele filosofische benadering om het bewustzijn te vergroten via de taal is dan nog mogelijk. Je ziet dat onderdrukking een leven leidt op zichzelf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.