Daan Roosegaarde loopt weg uit College Tour. En komt terug. So what?

Daan Roosegaarde is een kunstenaar die het in politieke kringen en de media goed doet. Hij profileert zich als pionier, ondernemer en ontwerper, en zou innovatief zijn. In de marketing van zichzelf is Daan Roosegaarde onverslaanbaar. Gewend aan kritiek lijkt hij niet zoals uit een uitzending van College Tour blijkt. Hij loopt weg. En komt na 18 minuten terug. Echte pioniers die de kletspraatjes voorbij zijn denken er het hunne van.

5 gedachten over “Daan Roosegaarde loopt weg uit College Tour. En komt terug. So what?

 1. Verklaring van College Tour over uitzending Daan Roosegaarde
  http://www.ntr.nl/site/nieuws/College-Tour:-Daan%20Roosegaarde/167/

  Tijdens de opnames met Daan Roosegaarde afgelopen dinsdag besloot onze gast een ‘pauze’ in te lassen, na het zien van een korte bijdrage van Bob Ursem van de TU Delft over de Smog Free Tower. Ursem is ontevreden over zijn samenwerking met Daan Roosegaarde en voelt zich niet voldoende gerespecteerd als wetenschapper. Hij vindt dat Roosegaarde zich ten onrechte poneert als uitvinder van de Smog Free Tower.
  Roosegaarde wilde aanvankelijk niet ingaan op de vraag die het filmpje opriep, namelijk: in hoeverre is een uitvinding aan één iemand toe te schrijven en doet dat er eigenlijk toe? Daan Roosegaarde kwam na 18 minuten terug, waarna de opname verder ging. Hij ging alsnog in op de uitspraken van Bob Ursem.

  Tijdens de voorbereidingen van het gesprek met Daan Roosegaarde stuitte de redactie op een aantal vergelijkbare voorbeelden als dat van Ursem. Ook de mensen achter de Sustainable Dance Floor en de lichtgevende verf hebben kritiek op de manier waarop Roosegaarde zich in de media profileerde met die projecten. De redactie van College Tour vond het niet meer dan vanzelfsprekend om een van die opvattingen aan Roosegaarde zelf voor te leggen, zodat hij kon reageren op deze uitspraken.

  Bekijk de uitzending:
  http://www.npo.nl/college-tour/19-02-2016/VPWON_1248330

  Like

 2. Heb t gezien. Ik vond de man, los van zijn denkbeelden en verdiensten, een irritante gast. Zelfingenomenheid komt nooit prettig over. De redactie geeft een goede verklaring. Je weet als gast en zeker ook bij Twan Huys dat je niet kritiekloos bejegend wordt. Kun je er niet tegen blijf dan weg of formuleer passende antwoorden. Weglopen komt als zwaktebod over en zeker dan nog terugkomen.

  Like

 3. Gelet op de als vanouds (hoe overzichtelijk toch!) vigerende maaiveldcultuur in deze zompen en venen van Rijn, Maas en Schelde: waarom heeft beste Daan niet -allang- de kuierlatten genomen naar een land waar het nek uitsteken niet bestraft maar beloond wordt en respect voor buitengewoon talent normaliteit is?
  Toch een karakterzwaktetje van die bijzondere ideeënman.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.