George Knight

Debat tussen links en rechts

Peiling: Trump legt het electoraal af tegen Sanders. Wat zegt dat?

with 3 comments

Gevestigde media praten continu over Donald Trump. In de VS, maar ook in Europa. Waarom? Omdat media altijd graag over populisten praten die de nuance schuwen. Het vergt weinig moeite om een radicale kant-en-klare mening over te nemen. Van Hugo Chavez, Geert Wilders, Marine Le Pen, Vladimir Putin of Donald Trump die beweren dicht bij het volk te staan. Het volk zelf denkt daar vaak heel anders over. Cenk Uygur gaat in op een opinieonderzoek van Quinnipiac University. Trump legt het af tegen zowel Hillary Clinton die aan de leiding gaat bij de Democraten als Bernie Sanders. De laatstgenoemde presteert zelfs nog beter. Hoe kan dat? Want Sanders komt nauwelijks in beeld bij de gevestigde media. Uit het onderzoek blijkt dat het karakter van de kandidaten een grote rol speelt. Vertrouwt men een kandidaat en zou men er trots op kunnen zijn? Dan valt Trump door de mand: 50% van de kiezers zou beschaamd zijn als hij president werd. Dus soms is het voordelig om aardig te zijn, maar maakt dat een goede president? Barack Obama bevestigt dat dat niet zo is.

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Waarom zou Obama geen goeie president zijn? De Amerikanen hebben hem 2 maal gekozen. Of denk je dat Amerikanen steevast slechte presidenten kiezen?

  Kees Hont

  24 december 2015 at 17:13

 2. @Kees
  Ik vermoed bovenal dat er iets mis is met de selectie van kandidaten. Geld regeert. Het is denk ik een wisselwerking tussen wat de kiezers willen en wat ze moeten slikken. President Obama is een slechte president omdat hij zich niet heeft gehouden aan zijn beloften. En niet in met de gewoonlijke marge waarmee burgers altijd voor de gek worden gehouden door politici, maar ruimschoots. In de beperking van de burgerrechten is Obama nog restrictiever dan president Bush.

  Zie ook:
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2014/09/06/obama-is-een-zwakke-leider-die-de-wereld-niets-te-bieden-heeft/

  George Knight

  24 december 2015 at 17:45

 3. The mere prospect of a Donald Trump presidency is already hurting America’s global image, according to a high-level group of diplomats and elected officials across Europe and the U.S..

  “A madman,” “clown,” and “freak politics,” is how opinion-leaders in POLITICO’s fourth Transatlantic Caucus summed up the real estate tycoon and his controversy-filled campaign for the Republican nomination.
  http://www.politico.eu/article/politico-caucus-trump-is-very-very-bad-for-america-moron-republicans-transatlantic-relations/

  George Knight

  24 december 2015 at 22:14


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: