Amsterdam gedoogt bedreigingen van homoseksuele asielzoekers

De politiek en de samenleving worstelen met de vluchtelingencrisis. De instroom vraagt extra geld en moet daarom zo goedkoop mogelijk worden gehouden. Begrijpelijk, maar als daarbij grenzen worden overschreden wordt het onbegrijpelijk. Amsterdam zet homoseksuele asielzoekers apart omdat ze bedreigd worden en pakt de daders niet aan. De politie wordt er niet eens bijgehaald voor een onderzoek. In de beeldvorming geeft dit het signaal dat de overheid nog steeds achter de feiten aanloopt en de situatie niet meester is. Hiermee heeft het openbaar bestuur een uitstekend middel ontwikkeld om het draagvlak voor opvang van vluchtelingen nog verder te verkleinen. Is provocatie de opzet? Terugsturen van asielzoekers die andere asielzoekers lastigvallen is moeilijk, maar het wegkijken voor intimidatie en geweld tussen asielzoekers onderling is onaanvaardbaar.

Advertentie

6 gedachten over “Amsterdam gedoogt bedreigingen van homoseksuele asielzoekers

 1. Lachen.
  Wij laten ladingen mensen binnen van een geloof wat, net als het onze overigens, nog in de 17e eeuw, homosexuelen ter dood wil brengen.
  Dat gebeurde gewoon in Nieuw Amsterdam.
  Wat moet de politie nu onderzoeken ?

  Like

 2. @Jelle
  Het onze? Ik voel me niet aangesproken en ben blij in een open, seculiere pluriforme samenleving te leven.

  De politiek moet de veiligheid serieus nemen en de politie moet de beschuldigingen onderzoeken. Hoewel dat een probleem is, want we weten hoe slecht in vorm de Nederlandse politie op dit moment is. En vooral de recherche. Dus wellicht is er gewoon een capaciteitsprobleem en kan de politie het niet eens onderzoeken door ontbrekende menskracht, kennis en inzicht. Ook als het dat zou willen.

  Like

 3. Hoe jij zo maar even een mentaliteitsverandering, die bij ons eeuwen duurde, aan migranten wilt opleggen, leg eens uit.
  Het is nog maar enkele tientallen jaren geleden bij ons dat homosexuelen absoluut niet voor hun geaardheid durfden uit te komen.

  Like

 4. @Jelle
  Het gaat niet om een mentaliteitsverandering, maar om de respectering en handhaving van de rechtsstaat. Iedereen mag in het eigen hoofd een eigen mentaliteit meenemen naar Nederland en hoeft westerse ideeën over democratie en acceptatie van minderheden niet te verinnerlijken. Dat valt trouwens niet op te leggen. Maar zo iemand moet zich wel als zodanig gedragen. Het gaat dus om gedrag en niet om mentaliteit.

  Het moet door overheden duidelijk gemaakt worden wat de grenzen zijn en hoe hier de mores zijn. Dat is zeker niet het bedreigen van mede-asielzoekers omdat ze een andere seksuele of religieuze geaardheid hebben. Wie dat niet kan opbrengen of niet wenst te begrijpen dient niet in aanmerking te komen voor een vluchtelingenstatus.

  De overheid heeft wel een taak om degenen die uit een niet-pluriforme, gesloten samenleving komen en niet doorhebben hoe het in Nederland werkt en wat een democratische rechtsstaat precies inhoudt door voorlichting goed uit te leggen wat van ze verwacht wordt. In het voorbeeld lijkt de gemeente Amsterdam in gebreke te blijven.

  Like

 5. Je bent in mijn oordeel verregaand naïef.
  Bij de aantallen die wij nu toelaten is aanpassen aan onze cultuur een illusie.
  Ik ken redelijk goed, al een jaar of tien, een hier geboren ‘Turk’, nu begin dertig.
  Hij is Turk gebleven, haalde daar een vrouw vandaan, en wil hier weg.
  Onze politie zegt nu permanent 1500 man bezig te hebben met de ‘vluchtelingen’, die een ‘better life’ willen.
  Hoeveel man of vrouw denk je gedurende welke tijd in te zetten om de homo haat even op te heffen ?

  Like

 6. @Jette
  Nogmaals, het gaat om het gedrag. Vluchtelingen moeten zich niet aanpassen aan ‘onze cultuur’, maar aan onze rechtsregels.

  Ik ken ook twee uit een Arabische cultuur afkomstige vrouwelijke buurtgenoten (Marokko en Syrië) die zich van alle buurtgenoten het meest bezorgd uiten voor plaatsing van vluchtelingen in onze buurt. Dat gaat vanaf januari 2016 gebeuren. Waarom? Ze vrezen dat die vluchtelingen soennitische hardliners zijn door wie ze onder druk gezet worden. Of in een geval, een opgroeiend kind. Dat willen ze niet. Wij, ‘Nederlanders’ proberen ze gerust te stellen.

  Het is de naïviteit van de Nederlandse overheid en instellingen om die onderlinge verschillen tussen vluchtelingen en tussen verschillende stromen vluchtelingen in verschillende jaren onvoldoende te (h)erkennen. En ernaar te handelen. Anders gezegd, de witte, hoogopgeleide Nederlander is immuun voor religieuze intimidatie door radicale moslims, maar degenen die afkomstig zijn uit een islamitische cultuur zijn dat niet. Zij maken zich nu het meeste zorgen en hebben ook de meeste reden om zich zorgen te maken. Met hen voel ik mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.